Біла Церква протестує проти будівництва церкви Московським патріархатом.

30 жовтня 2011, 12:00
Власник сторінки
юрист
0
735

За інформацією бійця УВО з Білої Церкви білоцерківці протестують проти спорудження на Замковій горі церкви, яка, чисто здогадно, дала назву місту.

Земельна ділянка передана благодійному фонду Костянтина Єфименка (заст. міністра з розвитку інфраструктури). УПЦ Московського Патріархату вже заявила претензії на майбутній храм, хоча в місті їй належить понад 10 ділянок.

Забудовник аргументує будування церкви відновленням історичної справедливості, ніби-то саме на Замковій горі стояла церква св. Юрія. Розкопки, які проведені на сьогодні, не підтвердили цю версію.

Археологи знайшли лише рештки оборонних валів XI ст., фортифікаційних споруд XVII ст. та господарчих споруд пізнішого часу.

Таким чином мова йде про звичайнісіньке захоплення земельної ділянки панівної над містом УПЦ МП, прикрите благодійним фондом.

Відео можна переглянути за посиланням: http://www.youtube.com/watch?v=wCOEAsfRxT8&feature=BFa&list=LLHqI20UYsY_zkBsDrRoC8RA&lf=mh_lolz 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.