Влада здає гривню

02 листопада 2011, 12:58
Власник сторінки
0
414

Введення системи розрахунків в російських рублях за газ є свідомим шкідництвом влади проти національної валюти.

Вчора Національний банк України офіційно повідомив, що Україна розраховуватиметься за газ російськими рублями. З відмашки Азарова Нацбанк домовився про це з російським Центробанком та "Газпромом".

Раніше Янукович заявляв, що піде на це тільки в разі суттєвої знижки на газ, про яку він якраз не домовився. А сьогодні Азаров просто на рівному місці ставить під удар національну валюту.

Офіційна позиція Нацбанку відображає версію вигадану Азаровим, розрахунки в рублях дозволять уникати коливань на валютному ринку під час здійснення платежів за газ.

Насправді ж , розрахунки в рублях насамперед вигідні для Росії, що прагне потіснити долар у міжнародних розрахунків.

Для України ж подібний перехід призведе до додаткової девальвації гривні за «білоруським сценарієм».

Україні розрахунки в рублях не були б вигідні навіть за умови зниження ціни на газ. Зважаючи на те що, відповідно до позиції Москви, про знижку на сьогоднішній день не може бути і мови це є свідомим шкідництвом влади проти національної валюти.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.