Для чого "загорожа" перед Парламентом?

04 листопада 2011, 22:30
Власник сторінки
0
555
Для чого  загорожа  перед Парламентом?

"За парканом нічого не видно"? Сімдесят два роки Верховна Рада України не відокремлювалась від громадян парканом!

Людяність нашої  демократичної влади вже втілювався у споруди, які фізично відокремлювали її від громадян. Пригадаймо "тин" колишнього новообраного Президента В. Ющенка, який перегородив Банкову й повністю унеможливив "сторонній" доступ на неї. Дещо подібне нещодавно було "вибудовано" й на площі біля Верховної Ради. Хіба хто не чув про злощасний паркан?

У випадку з  парканом біля Верховної Ради мотивом виступили не володарські, а "оборонні інтереси" парламентарів. Проте, для пересічного громадянина "паркан" виявився символом обмеження його свободи пересування! Достатньо пригадати, що навіть при "проклятій комуністичній владі", підходи до будівель тодішніх ЦК КПУ та  Верховної Ради ніяк не обмежувались... Навіть у буремні роки виборювання незалежності потреби у подібних "загорожах" не виникало! Тож, з встановленням "забора" нардепи отримали примарну спокою, а переможці у боротьбі - анонімний ляпас від держави!

Свого часу питання "тину" на Банковій було залагоджено - доступ на неї відкрили, за винятком часу проведення там державних заходів.
З огорожею ж біля Парламенту розв'язання  ...зависло у повітрі. Вона б, та огорожа, й "бажана"! Щонайменше - громовідвід! Проте - подвійний "демонтаж" її демонстрантами, та ще й за незначний проміжок часу, - то вже дещо!
Наприклад, за описом Радіо "Свобода" під час  останнього "штурму" протестуючими: "Паркан, під вагою навішених на нього гарбузів став хитатися, і декілька осіб кинулися його розгойдувати. Зрештою, впали на землю металеві ворота, а за ними – ще кількадесят метрів паркану".


Споруда виявились нежиттєздатною, як морально так й технічно ‼

Олег Ляшко, який приймав безпосередню участь в останньому "прориві архітектурного творіння" порівняв ту "перемогу" зі знесенням Берлінської стіни. Частково він має рацію. Проте різниця в тому, що Берлінський мур поновити неможливо виходячи з політичних реалій. А стосовно загорожі біля ВР - це залишається на розсуд осіб, що раніше приймали таке рішення. 

То відновлювати, чи не відновлювати?

Відновлювати, мабуть, треба не паркан, ...а політику за якої будівля Верховної Ради з 1939 року - з часу закінчення будівництва - обходилась без парканів ‼
Чи як нещодавно казав прем'єр М. Азаров:
"Якщо говорити серйозно, то через 5 років ми повинні жити десь в 1,5 рази краще, ніж живемо зараз, якщо все буде нормально, якщо ми будемо розвиватися, збільшувати свій ВВП приблизно на 10% на рік".

От цим, добродії, й займайтесь! А не парканами ‼

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.