А ти записався в добровольці?

07 листопада 2011, 09:09
Власник сторінки
Спеціаліст зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Представництва ООН в Україні
0
1095

Точніше, «а ти записався в добровольці УЄФА»? Якщо ні, такої нагоди вже не буде, адже вчора був останній день співбесід.

Співбесіди проходили в київському офісі оргкомітету УЄФА в бізнес-центрі «Парус», де на бажаючих долучитись до УЄФА чекав не лише вельми привітний персонал, але й два манекени у спортивній формі, розробленій спеціально для волонтерів.  

На співбесіду можна було записатись он-лайн, заповнивши спеціальну форму та вибравши зручний час. Про інтерв’ю нагадували за допомогою sms з польського номеру.  Під час співбесіди можна було вибрати зручний для себе графік волонтерства – від місяця до лише тих днів, коли проходитимуть матчі, а ще – вибрати напрямок волонтерської роботи. Перевірялось знання іноземних мов. А по закінченню співбесіди кожен отримував подарунок – брендований Молєскін з кольоровими вкладками – графіками проведення матчів та іншою корисною інформацією, - доволі щедрий подарунок.

Вже відомо, що цього року рекордна кількість бажаючих стати волонтером Євро-2012 – близько 24 тисячі. В київському офісі кажуть, що з тисячним кандидатом провели співбесіду ще на початку жовтня.

Цікаво, що незважаючи на те, що футбол нібито більше цікавить чоловіків, серед тих, хто надіслав заявку в Києві – переважна більшість - дівчата – вони більш соціально активні.

Загалом, рівень підготовки приємно вразив. Не маю сумнівів в тому, що  така масштабна робота УЄФА позитивно вплине на розвиток волонтерства в Україні й встановить досить високі стандарти.

Волонтерство УЄФА – не єдина можливість долучитись до ЄВРО-2012.  Можна приєднатись до  проекту Програми Волонтери ООН – «Молоді футбольні волонтери» , мета якого – навчити молодь брати особисту відповідальність за своє здоров’я та соціальний розвиток, та надихнути їх стати чинником змін у своїй громаді.  В проекті буде задіяна методологія, що успішно використовувалась під час Чемпіонату світу з футболу в Південній Африці.  Тренування молодих гравців буде інтегровано з темами попередження та інформування про ВІЛ, попередження насильства, охорони навколишнього природного середовища, гендерної рівності та участі у громадському житті.

А ще є національний проект «Давай разом!», яким опікується Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України спільно з багатьма національними партнерами та міжнародними організаціями та компаніями.  Проект буде багатокомпонентним і складатиметься з таких напрямів: комунікаційна кампанія, робота з волонтерами, підготовка та відкриття спортивних майданчиків, залучення дітей до спортивних змагань, підготовка тренерів, розповсюдження інформаційних матеріалів тощо.

Саме таким мені подобається футбол – найпопулярнішою в світі командною грою, яка надає можливості для людського розвитку й об’єднує різних людей заради добрих справ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.