Фонд майбутніх поколінь чи звичайне шулерство?

07 листопада 2011, 12:42
Власник сторінки
юрист
0
602

Про те, як Уряд планує заробити на дотуванні Пенсійного фонду.

Законопроект під назвою «Про фонд майбутніх поколінь» був внесений нашим Урядом на розгляд Верховної ради України. На перший погляд здається, що держава вирішила опікуватись майбутніми поколіннями, - фінансувати освітні програми, зайнятись духовним розвитком нації, фізичним вихованням або можливо і створювати робочі місця для дітей та молоді, що навчаються. А ні, суть законопроекту проста, як двері.

Якщо раніше, наш Пенсійний фонд України дотувався за рахунок бюджету ( за минулий рік майже 50 мільярдів гривень), то тепер пан Азаров вирішив, що дотування пенсійної системи буде називатись Фондом майбутніх поколінь.

Відповідно до проекту Закону Фонд майбутніх поколінь — це частина коштів державного бюджету, що акумулюються виключно для фінансування дефіциту бюджету Пенсійного фонду України у зв’язку із запровадженням накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, а також для покриття витрат, пов’язаних із запровадженням загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування.

Цікаво, що фонд буде фінансуватись за рахунок профіциту бюджету в розмірі не менше 10 %, інші джерела формування коштів будуть встановлюватись в Закону України «Про державний бюджет України на відповідний рік». Наступного року українці зможуть дізнатись, скільки коштів і у яких випадках вони будуть додатково платити зверх встановленого страхового внеску ще й у фонд, коли буде прийнято бюджет країни.

Законопроектом передбачається розміщення коштів в цінних паперах, депозитних рахунках у банках та банківських металах, а тому після створення фонду його очільники та куратори зможуть цілком законно також заробити за рахунок розміщення коштів фонду через всілякі фінансові схеми.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.