Донт спік інгліш, ніхт ферштейн, ніц нє розумєм

08 листопада 2011, 10:36
Власник сторінки
0
1104

Як українські лікарі англійською володіють

Сидимо із подругою, п'ємо каву. Дзвінок на її мобільний, на роботу викликають. А вона лікар. Зірвалася, побігла. Сказавши лиш, що якийсь іноземець помирає. І викликають, бо... вона єдина знає добре англійську.
Ввечері я уже почула повну історію.
Тим нещасним горе-іноземцем виявився турист із Норвегії. Який, мавши алергію на гриби, наївся салату із ними. Уся халепа у тому, що цей норвежець кілька разів повторив офіціантці, що "нєнада машрумс, плоха машрумс". Дівчина посміхнулася, сказала, що принесе "ок салат". І принесла. 
Потім, уже в лікарні, цей нещасний, пояснював, що не можна йому від спазмів препаратів. Лікарі сказали: "Ок, хел ю, ми хелм ю". І напічкали його усім, чим тільки можна. А потім, коли стало гірше, почали розбиратися. Але спільної мови із пацієнтом так і не знайшли. Тому і викликали подругу.
Вона ще довго переповідала, як він  дякував  і ледь не плакав, коли почув її нормальну англійську.
До слова, той норвежець розмовляв англійською, іспанською, німецькою, латину знав. І як в тому анекдоті: "Ну,бачиш,куме,знає він ті мови. І хіба то йому допомогло?".
Історія ця трапилася напочатку вересня. А  з жовтня 1000 лікарів мали почали вивчати англійську мову (http://euro2012.ukrinform.ua/ru/news/238/49193/  тільки писалося про те,що мали почати. Про "почали" ніхто не повідомив). Щоб мати змогу працювати під час чемпіонату Європи 2012 року.
Жоден із моїх знайомих у сфері медичній за кошти чи з ініціативи держави вивчати іноземну не почав. 
Питання. Коли почнуть? І взагалі! Чому на всю лікарню не знайшлося жодного лікаря,який би володів англійською на адекватному рівні уже зараз, за півроку до чемпіонату? А чому офіціанти у столичних закладах громадського харчування не знають,що таке "машрум"? І хто буде за це відповідати?
Смішно,але... здається, єдиний варіант вирішення ситуації... на період футбольного чемпіонату Європи до лікарень наймати... перекладачів. Сором. Та хоч гостей із інших країн не "вгробимо".
А в меню писати усі інгредієнти. 
А взагалі... Хай ті гості вивчають суржик. І розмовляють на незрозійлій українсько-російській, як і більшість у цій країні, як і влада цєї країни. А то англійська якась, та інші іноземні:). Ми ж чогось думаємо, що вищі цього всього, що нам не потрібна ніяка мова. Ні своя,ні чужа.
Живемо. Активно,бачу, європеїзуємося і взагалі, прогресуємо...


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: футбол,английский,мова,Євро 2012,лікар,Надія Потоцька,знання лікарями анлійської мови,чемпіоонат,норвежець,вивчення іноземної,алергія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.