Пенітенціарна система на межі краху. Ув’язнених скоро не буде кому охороняти.

10 листопада 2011, 11:53
Власник сторінки
юрист
0
512

У пенітенціарної системи України склалась катастрофічна ситуація, яка викликана в першу чергу серйозним недофінансуванням державою і як наслідок працівники отримають врізані зарплати без надбавок,

Для прикладу, особи рядового складу, які задіяні безпосередньо на охороні пенітенціарних установ, отримують оплату своєї праці на рівні 1300 грн. Внаслідок вкрай низької оплати праці в установах відбувається масове звільнення працівників, а бажаючих працювати за таку низьку оплату праці є небагато.

Керівництво установ вимушено ущільнювати графіки роботи та примушувати працівників працювати більше за норму. В багатьох установах виконання покарань існує графік роботи «доба роботи – доба відпочинку», коли раніше звичним графіком був графік « доба роботи – три доби відпочинку».

Такий графік роботи створює погіршує увагу та працездатність працівників установ, а низький рівень оплати праці призводить до збільшення рівня корупції в установах та всіляких зловживань.

Виникає ситуація, коли навіть звільнитись працівник не може вчасно, його примушують шукати собі заміну або відпрацьовувати три місяці до звільнення або звільняють за прогул.

Всі ці обставини рано чи пізно можуть призвести до надзвичайних ситуацій в колоніях і далі. Як раніше повідомляло ТСН зеків випускали з чернівецької тюрми, аби вони грабували людей

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.