Азаров зробив перший крок до продажу української ГТС.

10 листопада 2011, 11:57
Власник сторінки
юрист
0
426

Кабінет Міністрів України і пан Азаров вирішили реформувати нафтогазовий комплекс України.

тому з цією метою урядом було внесено законопроект яким планується внести зміни до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою забезпечення реформування нафтогазового комплексу» та Закону України «Про управління об’єктами державної власності».

Законопроект був підготовлений з метою виконання доручення Президента України «Щодо підготовки проекту програми реформування Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» від 02.09.2011 в т.ч. у зв`язку з приєднанням України до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства.

Існуюче законодавство забороняє проводити реорганізацію державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту та вчинення будь-яких правочинів щодо основних фондів та акцій, на вчинення дії стосовно майна, переданого до їх статутного капіталу, наслідком яких може бути відчуження майна, у тому числі передача його до статутного капіталу інших господарських організацій, передача в заставу.

На сьогодні Кабінет Міністрів України, відповідні міністерства та сама НАК «Нафтогаз України з її дочірніми підприємствами не можуть знімати з балансу, реалізовувати непрофільні активи магістрального трубопровідного транспорту.

Іншими словами, на даний момент, існуюче законодавство України та існуюча структура української ГТС не дозволяють цю саму ГТС продати, закласти, внести по частинам або повністю в якості вступного внеску.

Після того, як законопроект стане Законом, така можливість з’явиться, і Кабмін отримає відповідні повноваження проводити реорганізацію ГТС України, як вказано в пояснювальній записці, - це дозволить реалізувати непрофільні активи таких підприємств, які негативно впливають на загальні фінансові витрати підприємства.

Аналізуючи Законопроект вбачається, що він є перший кроком для продажу ГТС України або передачі її «на поруки» сусіду, тому з цією метою здійснюється її реорганізація. Крім того, Уряд отримує повний обсяг повноважень в певних межах керувати ГТС України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.