Спагетті італійської влади: Монті vs криза

14 листопада 2011, 01:10
Власник сторінки
Політичний оглядач. Активіст громадських рухів.
0
511
Спагетті італійської влади: Монті vs криза

Після відставки уряду Берлусконі, яку обіймав найдовше з усіх лідерів коли-небудь, тепер функція рятувати країну зі стану "напівдефолту" має Маріо Монті.

Після того, як нижня палата парламенту Італії показала прем*єр-міністру, президенту футбольного клубу " Мілан", медіамагнату  Сільвіо Берлусконі на вихід, то тепер всі задумались - а як далі? Кого обирати? що робити? 
Після тривалих роздумів вирішили, що влада має належати не багатим та "сексуальнозаклопотаним" , а дійсно розумним, тому  тут і з*явилась кандидатура викладача університету імені Луїджі Бокконі, безпартійного, економіста за фахом та колишнього Європейського комісара з питань внутрішнього ринку та послуг Маріо Монті. 
Вся справа вибору полягала в наступному:
1. Тільки людина, яка добре орієнтується на реаліях італійського та європейського ринку, може дати план для оживлення та реанімування економіки держави.
2. Відсутність скандальних історій та пригод, що псують імідж політичного професіонала. Як відомо, знаменитий секс - скандал Берлусконі з дівчиною з милим ім*ям Рубі, теж довів некомпетентність та аморальність вищезгаданого екс-прем*єр - міністра.
3. Не тільки утримати, але й примножити. Уряд Берлусконі намагався скорочувати витрати, приводити пенсійну реформу, але так і не отримав бажаного результату, забуваючи про великий штат політиків, з якого мабуть, й треба було би почати план "жорсткої економії". Тому план має торкатись всіх частин машини, а не лише її деталей, а й то більшою мірою простому народу, як завжди, ненайлегше живеться.
4. Монті, як ніхто інший, знає, що криється за станом загальносвітової економіки, зокрема що Італія втратить і чого варто боятись італійському народові на час другої хвилі кризи.

Власне, після таких от роздумів, згадуючи Грецію, не хочеться повторення варіанту бунтів та протестів, так як італійці куди палкіший народ за темпераментом, аніж спокійні греки. Але й милість теж на гнів перетворюється в одну мить! Тому результат роботи Монті поглянемо через 2-3 місяці... які спагетті зварить сіньйор прем*єр-міністр!

p.s. Не хочеться, аби гравці мого улюбленого футбольного клубу в Італії - туринського "Ювентуса", а також ювентіні(фанати клубу) почали разом з іншими тіфозі акції протесту чи  акції непокори, або перестали підтримувати владу. Якщо влада народу добросовісна, то їй варто допомогти. Але якщо влада ідіотська, то вона не заслуговує нічого більшого, аніж просто "вильоту" на "смітник історії" ! 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.