Для влади ситуація з Ю. Тимошенко патова

15 листопада 2011, 15:54
Власник сторінки
0
602

Влада загралась і загнала себе в глухий кут, виходу з котрого їхні політтехнологи підказати не можуть. Адже на шляху до диктатури, вороття можливе тільки через перезавантаження режиму.

Ми до останнього сподівалися на те, що «більшість» схаменеться. Вони мали досить часу для того щоб прийняти правильне рішення. Це одна з небагатьох ситуацій, котру не можна вирішити наполовину, в «кращих традиціях»: пообіцяти і забути. Відтак, влада стоїть перед вибором – прийняття поправок від опозиції з подальшою декриміналізацією статей, за котрими засудили Ю. Тимошенко і поступ європейської інтеграції або різке охолодження стосунків з західними партнерами.
Влада загралась і загнала себе в глухий кут, виходу з котрого їхні політтехнологи підказати не можуть. Адже на шляху до диктатури, вороття можливе тільки через перезавантаження режиму. А зараз закон про декриміналізацію нагадує сумнозвісну “валізу без ручки” — виказати справжню слабкість “сильної влади”, а безповоротно відхилити перегляд закону — фактично підписати вирок ізоляції від ЄС.
Мабуть тому В. Янукович з першого разу не вилетів до Польщі. Він чудово розуміє, чому його запросили і про що питатимуть. Відповідей на питання поляків і німців в нього немає, а годувати європейців відмовками довго не вийде. Поправки прийняли, але не ті, яких всі чекали. Звільняють не лідерку опозиції, засуджену за застарілими радянськими статтями, декриміналізують діяльність крадіїв і контрабандистів.
Відмовчуватись та ховатись за куцу спідницю української Феміди вже просто немає сенсу. Пам’ятаєте, що сказав президент Німеччини? Європа почекає, поки у Януковича розвіється туман в голові. На жаль, складається враження, що туман йому застеляє очі перманентно.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.