Чорний Острів - тест на наявність громади пройдено!

16 листопада 2011, 17:46
Власник сторінки
Проектний менеджер. Громадський діяч. Просвітник.
0
573

"Хочеш збудува сильну країну - маєш побудувати сильну громаду!" (Rolan F. Bigheart) Взявши на озброєння це гасло, наша організація запустила Проект "Чорний Острів - містечко громадянської єдності".

Цьогоріч на святкування Дня Чорного Острова прийшло біля 30 його мешканців, - інформація надана селищним головою. Здавалося б, якщо люди без особливої активності збираються для святкування, то про  масовість серйозного заходу, коли проситимуть взяти участь в розробці і обговорені Статуту громади, і мови бути не може!

Але, в суботу, 12 листопада, усі сумніви скептиків були розвіяні, коли на громадське обговорення проекту Статуту смт. Чорний Острів прийшло, аж, 106 його мешканців, що більш ніж утричі переважало кількість людей, що святкували День селища. Чи пов’язано це з ростом громадянської свідомості і активності – час покаже. Та, вже зараз, можемо відмітити значний прогрес.

Учасники громадського обговорення приймали активну участь у дискусії і подавали конструктивні пропозиції до тексту Статуту, - відмічає Віра Данилюк, Директор Проекту «Чорний Острів – містечко громадянської єдності».

Нагадаємо, що Статут громади смт. Чорний Острів розробляється в рамках Проекту «Чорний Острів – містечко громадянської єдності», який виконують у партнерстві Хмельницький обласний центр молодіжних ініціатив і Інститут громадянського суспільства, що стартував 15 серпня 2011 року і реалізовуватиметься до 30 березня 2012 року.

Громадське обговорення – це вже третій за ліком публічний захід в рамках Проекту, йому передували семінар та круглий стіл з активістами громади, у жовтні і вересні місяці, відповідно. Приємно відмічати той факт, що від заходу до заходу кількість і, головне, активність їх учасників постійно збільшувалась.

Третина Проекту вже позаду, але результати надихають і надалі активно працювати у Чорному Острові. Попереду ще розробка геральдика і прапору громади, проведення конкурсу на: «кращий благоустрій прибудинкової території» і ще багато цікавих і корисних заходів. Зі слів Руслана Рохова, голови Хмельницького обласного центру молодіжних ініціатив, - Центр розробляє черговий проект для смт. Чорний Острів на вирішення актуальних екологічних проблем.
           
Захід за заходом, проект за проектом і ми піднімемо активність чорноострівчан, а якщо нам вдасться ще й віднайти якісь ресурси,  щоб вони могли вирішувати свої проблеми – це буде вагомий внесок в розвиток Чорного Острова, - відмітив Р.Рохов.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.