50 гривень - на ямочний ремонт дороги, 777 гривень - на корм для собак.

20 листопада 2011, 20:14
Власник сторінки
юрист
0
786
50 гривень - на ямочний ремонт дороги, 777 гривень - на корм для собак.

50 гривень - на ямочний ремонт дороги, 777 гривень - на корм для собак витратили у гаражному кооперативі № 5 у м. Червонограді (Львівська область) у 2010 році.

50 гривень - на ямочний ремонт дороги, 777 гривень - на корм для собак витратили у гаражному кооперативі № 5 у м. Червонограді (Львівська область) у 2010 році.
Саме такою була відповідь Головного бухгалтера, Голови кооперативу на звернення Голови Червоноградської міської організації п.п. «УДАР Віталія Кличка» щодо не проведення ремонту дороги.
 
Ще в 2010 році, тоді ще заступник Голови Червоноградської організації «УДАР Віталія Кличка» Острик С.О. відреагував на звернення орендарів та власників гаражів у гаражному кооперативі № 5 м. Червонограда у зв’язку з незадовільним станом дороги у гаражному кооперативі.
У зв’язку з цим було направлено письмове звернення за підписом заступника Голови організації та ще 14 чоловік на ім’я Червоноградського міського Голови.
Як вбачається з Листа за підписом заступника міського Голови, виконавчі органи міської ради зняли з себе відповідальність мотивуючи це тим, що вони не вправі згідно чинного законодавства втручатись у фінансову діяльність кооперативу. Звернення було переправлено на вирішення керівництва гаражного кооперативу.
Разом з тим, незважаючи на надію, в подальшому ситуація не змінилась. Тому невдовзі було направлено ще одне звернення, з вимогою про негайне приведення проїжджої частини до мінімальних технічних вимог та про надання фінансового підтвердження відсутності коштів на ремонт.
Згідно відповіді Першого заступника міського Голови від 23.05.2011 року, весною 2011 року у гаражному кооперативі сплановано та виконано грейдером ремонтні роботи під’їзних доріг зі сторони вулиці Б. Хмельницького.
Голова правління ж зіслався у своїй відповіді від 16.05.2011 року на ремонт та оновлення дороги перед Великодніми святами. Зазначив, що територія гаражного кооперативу утримується в належному стані, а не в критичному. Послався на фальсифікацію підписів звернення та не сплату коштів орендарями гаражів. При цьому до відповіді додавався цікавий лист – Додаток до Акту ревізійної комісії грошових витрат по касі гаражного кооперативу № 5.
Відтак, у зазначеному Додатку, вказується, що за 2010 рік при внесках на суму 135 012.40 грн (загальна сума 162 740. 83 грн) гаражний кооператив витратив (цитую): заробітна плата 85 819.78 грн; …послуги автогрейдера 961 грн; …вигортання снігу 400 грн; ... косіння трави мотокосою 200 грн; … ямочний ремонт доріг 50 грн; … на корм для собак 777 грн.
Особливої уваги заслуговують останні пункти, вдумайтесь: за 2010 рік ямочний ремонт доріг 50 грн; … на корм для собак 777 грн.
Якщо чесно, цими двома пунктами названий додаток повністю вбив будь-яке бажання оскаржувати безпідставні звинувачення у фальсифікації підписів, а викликав істеричний сміх.
То хіба будуть після такого учасники кооперативу справно платити внески!? Ви б платили!? Звичайно, зараз ніхто і нікого не закликає ігнорувати обов’язок оплати членських внесків та оплати оренди. Лише стверджується сумнів їх витрати за призначенням. 
Відтак, наближається зима. Стан дороги ж в кооперативі не покращується і водії знають чим це грозить їхнім металевим помічникам. А ми давайте вгадаємо, що нам напишуть у відповідь наступного разу, про те куди пішли гроші – і хто винен у їхній відсутності.
Принагідно, більшість мешканців вже знають, що у разі не належного надання послуг з утримання прибудинкової території та вписання в Договори послуг, які ніколи не надавались – можна такі дії оскаржувати до суду, створювати та переходити в ОСББ.
Відносно ж гаражних кооперативів, можливість створення своєрідного ОСББ відсутня.
Залишається тільки право скаржитись до суду та в компетентні органи.
Червоноградська організація «УДАР Віталія Кличка»
Острик С.О.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.