Влада погрожує українцям тероризмом

21 листопада 2011, 12:08
Власник сторінки
0
465

Останнім часом заголовки українських новин все частіше атакує термін «тероризм». Джерелом цього слова у пресі неодмінно виступають правоохоронні органи.

Останнім часом заголовки українських новин все частіше атакує термін «тероризм». Джерелом цього слова у пресі неодмінно виступають  правоохоронні органи. Саме вони наділені повноваженнями кваліфікувати ті чи інші злочини як терористичний акт.

Для сучасного глобалізованого світу тероризм виступає як найбільше зло, яке завжди вражає несподівано і без жалю. Хоча МВС та СБУ створені для того, щоб працювати на попередження таких ситуацій, але в «умілих руках» авторитарних режимів тероризм стає чи не основним джерелом легітимізації влади.

Не виняток і Україна, яка поступово заглиблюється у хаос громадського спротиву, що змушує нинішню владу шукати все більш радикальні способи залишитись біля «корита».

Нинішній режим поступово  наслідує відпрацьований сусідньою Росією «шлях боротьби з тероризмом», який насправді є радикальним методом в боротьбі з незручними опонентами, зокрема,  громадськими рухами. Тільки різниця між нами та нашим північним сусідом в тому, що ми не звикли до тероризму і не сприймаємо його як загрозу в тій мірі, в якій це потрібно владі. Для цього і ведеться медіа-кампанія із залякування населення.

Складається враження, що нинішні провладні сили чекають вибухів та жертв, щоб вкотре кваліфікувати їх як терористичну загрозу безпеці громадян. Але може вони і не чекають, можливо ці сили є джерелом тих самих «терактів»?

Заяви Президента про масову закупку населенням зброї, сумнівна операція з ліквідації «чеченського терориста» та вибухи сміттєвих баків знаходять своє продовження у загрозливих заголовках новин. З’являються серійні терористи, які організували вибухи в Харкові та Донецьку. І силові структури в найкоротший термін знаходять і карають «злочинців».

В той же час таке беззаконня як рейдерство, катування в міліції, розкрадання землі, корупція чиновників та суддів, безчинство на дорогах не отримують необхідної уваги «компетентних органів». Основні дійові особи цих ганебних для цивілізованого світу, подій у більшості випадків виходять «сухими з води».

Режим годується з  «людського страху». Лише так він надалі набиватиме кишені, вибиваючи з населення останні крихти.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.