Чорнобильські мітинги по ладижинськи.

21 листопада 2011, 20:56
Власник сторінки
юрист
0
477
Чорнобильські мітинги по ладижинськи.

Інформація про мітинги пенсіонерів в місті Ладижин Вінницької області.

В Ладижині вже відбулось два мітинги пенсіонерів та чорнобильців протягом останнього місяця на яких було прийнято рішення вимагати відставки Президента України та розпуску Верховної Ради України.

Фоторепортаж знаходиться тут: http://narodna.pravda.com.ua/photos/4ecaa7e7df84c/  



Перший мітинг, який відбувся 3 листопада став стихійним в якому взяло участь до 400 чоловік обрав ініціативну групу з 11 чоловік, прийняв рішення вимагати розпуску Верховної ради України та відставки Президента України, негайного відкликання вказівки Кабінету Міністрів з Ладижинського ПФ із скасування перера-хунку пенсій, "Рекомендації по проведенню перерахування на листопад 2011 р. від 27.10.2011 р." з непрацюючих пенсіонерів, "дітей війни", згідно закону ст. 39,51,50,54 та рішень суду та ви-ділити кошти, а також зберегти в місті статус 4-ї зони посиленого радіоекологічного контролю та збереження в місті управління Пенсійного Фонду.

Оскільки міський голова міста не визнав ініціативну групу враховуючи, що він був проведений стихійно, було вирішено провести другий мітинг 19 листопада на міській площі.Організаторами мітингу стали громадська організація "Ладижинська громадська рада", Ладижинська міська по "ВО "Батьківщина", ладижинська міська партійна організація Народного Руху України, для того, щоб мітинг став легітимним.

На другому мітингу було підтримано прийняті рішення на мітингу, який відбувся 3 листопада про відставку Президента України та розпуск Верховної ради України, збереження чорнобильської зони та поновлення виплат шляхом прийняття резолюції мітингу та було обрано оновлену ініціативну групу, адже частина учасників попередньої групи відмовилась брати участь на тій підставі, що в резолюції містились політичні вимоги про відставку Президента України та розпуск Верховної ради України.В другому мітингу 19 листопада взяло участь за попередніми підрахунками до 1, 5 тисячі чоловік.

Принагідно слід зазначити, що мітингом скористались політичні партії, які роздавали політичну макулатуру скориставшись такою можливістю. Однією з таких партій був Фронт Змін, який не брав участь у мітингу, але свій намет таки виставив. Це називається бойкот по-яценюківські/

Громадська організація "Ладижинська громадська рада" головою ради управління якої я є, підтримала ідею проведення мітингу та стала одним із співорганізаторів, оскільки ми прагнули винести на мітинг питання пенсійної реформи, законності проведення дозиметричної паспортизації населених пунктів, зокрема міста Ладижин, а також відкликання законопроектів N9127 (про зняття пільг 16 категоріям) та N9400 (про скасування негайного виконання постанов суду в адміністративних справах та зміну підсудності справ по пенсіям). Також наша організація прагнула зібрати підписи під зверненнями жителів міста до Генерального прокурора України за умисну невиплату пенсії та втручання в судову систему України в контексті пенсійних та чорнобильських справ і скласти список людей, які згодні взяти участь в акціях протесту в місті Києві (за свої гроші, а не за партійні).



Вирішення всіх організаційних питань проходило напередодні мітингу 17 листопада за участю організаторів мітингу та 11 членів ініціативної групи першого мітингу. Ініціативна група розкололась на два табори. Одні (опоненти міського голови) підтримували відставку Януковича та розпуск Верховної ради України не враховуючи, що майже всі рішення були прийняті Урядом країни, а інші були проти політичних гасел на мітингу, тому дебати були тільки навколо одного питання. Пропозиції Ладижинської громадської ради учасники ініціативної групи та інші організатори мітингу не підтримали і вирішили підписів не збирати, людей на Київ не збирати, бо "хто їм буде платити гроші". А хто повинен? Хіба це не "потребляцтво", щоб за твою ж пенсію якась партія тебе везла в Київ та ще й платила тобі, тому наш народ нічому не навчився і ще буде довго вчитися. Резолюції ніхто не обговорював, було вирішено, що її проект в суботу іншим буде наданий для розгляду, але цього не сталось, і на мітингу резолюція, підготовлена місцевим осередком Батьківщини була проголосована. Не містила вона ні питання пенсійної реформи ні інших питань, що вносились в текст заявки на проведення мітингу нашою громадською радою, а лише питання пільг, відставки, розпуску та в основному стосувалась міського голови міста Валерія Коломєйцева, якого вирішили визвати¸ щоб він "відчитався".

Абсурдність ситуації полягає в тому, що міський голова та місцева влада не мають жодного відношення до зняття пенсійних доплат, а міський голова перед місцевими виборами в минулому році організував безплатну підготовку позовних заяв в суд в юридичному відділ міської ради, через який пройшли тисячі пенсіонерів міста. На той момент це було не чим іншим, як підкуп виборців за допомогою адмінресурсу, але жодна опозиційна партія тоді не підняла цього питання. Як повідомив мер на радіо, вдалось вибити 52 мільйони пенсійних доплат на підставі рішень судів по місту Ладижин, більше частина яких за допомогою міського голови, який є регіоналом та міської ради, яка також є основною частиною місцевого осередку партії регіонів. Що цікаво, Тігіпко, Азаров мало не клянуть там наверху цих чорнобильців, що "такі-сякі" незаконно повідслужували, а знизу місцеві регіонали допомогли наштампувати рішень по місту Ладижин майже на 52 мільйони гривень. Щось тут не так...



Загалом у мене враження від мітингу негативні.

По-перше, люди у нас споживачі і "потребляцька ментальність" нікуди в них не ділась. Хвилин через 30, коли люди зрозуміли, що гроші їм на мітингу не будуть роздавати, почали розходитись, а на сам мітинг прийшло трохи більше тисячі чоловік, коли в місті пенсіонерів, яких позбавили пенсійних виплат щонайменше 1000 грн. майже 7 тисяч чоловік.

Слід згадати, що явка мітингувальників була зірвана міським головою, який напередодні на місцевому радіо закликав не йти на мітинг, бо він нічого не дасть.

По-друге, мітинг таки дійсно був "злитий", враховуючи, що крім резолюції політичного змісту нічого не дав. Не була сформована команда, яка могла б відстоювати свої права. Не було підписано звернення, хоча б про порушення кримінальних справ за зняття пенсійних доплат та втручання в роботу судів. Було проігноровано питання пенсійної реформи, законопроектів, які можуть фактично зняти пільги трохи згодом, питання зняття чорнобильської зони, хоча пенсійна реформа прямим чином впливає та пов'язана з питанням позбавлення пенсійних доплат.

По-третє, ці чорнобильські виступи не побудують в Україні громадянського суспільства і не становлять жодної загрози нашій владі, бо їх енергетика спрямована в нікуди, тому час від часу нею користуються всілякі партії, то одні то інші.

І останнє, опозиційні партії, саме вони заважають народу встати з колін, а лише пасуться на ниві української гідності та тим самим забезпечують стале існування системи. Так тупо "злити" протестну енергію народу заради дешевих дивідендів, це треба ще зуміти.

Взагалі то Ладижинська громадська рада, в якій більшість людей є позапартійними (в минулому багато займались активно партійною діяльністю) займається іншими проектами, як то екологія, ЖКГ, громадянське суспільство тощо, але ми прагнули допомогти людям, пропонували напрямки, шляхи реалізації та захисту порушених прав за допомогою більш-менше дієвих заходів, але люди наші чи не готові вирости и не бажають, тому крім слів "ДАЙ..." я не бачу від цього народу нічого.

Спочатку вони проголосували за цього Президента, цю Верховну Раду, обрали таких саме місцевих керманичів, а тепер керманичі залізли в кишеню і пограбували їх же. Тому скажу таку річ: "Народ достойний свого правителя...". Від цих слів легше не стане, але я впевнений, що для українців потрібна ця "шокова терапія" Януковича, можливо він допоможе українцям здобути волю, "пожертвувавши собою" звичайно.



Фоторепортаж знаходиться тут: http://narodna.pravda.com.ua/photos/4ecaa7e7df84c/
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.