Скандал на Закарпатті!

26 листопада 2011, 00:01
Власник сторінки
Проектний менеджер. Громадський діяч. Просвітник.
0
663

Лейтенант Ужгородського МУ УМВС погрожував одному з організаторів акції Вшанування пам'яті жертв голодомору.

Щойно з розсилки дізнався, що у Ужгороді погрожували одному з співорганізаторів західу, що відбудеться 26 числа в День пам'яті жертв голодомору, про це повідомив координатор Всеукраїнської ініціативи "За мирний протест!" в Закарпатьській області, Володимир Феськов.

"Сьогодні мав неприємну телефонну розмову зі старшим лейтенантом Ужгородського МУ УМВС Василиною Шелембою.

Вона починаючи з середи (23 листопада) систематично дзвонила голові Ужгородської Свободи Томашу Лелекачу, вимагаючи у того надати інформацію про захід 26 числа в День пам'яті жертв голодомору, тиснучи аби той швидше подав повідомлення в міськвиконком та окремо факсував його на Ужгородські міліцію. Справа в тім, що Свободівці ще минулого тижня заявили про проведення заходів 26 числа, але пізніше вирішили реалізовувати їх в контексті "комітету пам'яті", в який увійшли багато інших організацій в тому числі і Закарпатський "Громадський центр" співкординатором якого є я.

25 листопада я підготував повідомлення і близько 14.30 подав на ім'я міського голови Ужгорода. При цьому лейтенант Шелемба о 14.00 вкотре подзвонила Томашу Лелекачу вимагаючи від нього інформацію та листа, сказавши що інакше 20 міліціонерів які вони виділяють на цей захід "упакують всіх, і мітингувати всі будете в міському відділку".

Дізнавшись про це, я одразу набрав начальника Міського МУ Степана Цьоку і запитав у нього чи це офіційна позиція його частини, або це погрози працівника який грубо перевищує свої повноваження та займається шантажем і створює тиск на учасників заходу. Цьока відповів що нічого про це не знає, і що це особиста неправомірна ініціатива лейтенанта. Я пообіцяв за фактом погроз скласти скаргу на ім'я Цьоки, відзначившись також у журналі скарг і пропозицій, а також повідомляючи про це штаб в області.

Пізніше мені подзвонила сама Шелемба, говорячи про те що вона не мала на увазі того що сказала. На це я їй відповів. що всеодно буду скаржитись так як її дії були грубими, непрофесійними і створювали тиск на членів Комітету, продовжити розмову далі відмовився вважаючи її вичерпаною.

Подивимось, як міліція вестиме себе на заході.", - пише він.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.