Українські політики

27 листопада 2011, 11:29
Власник сторінки
0
623

"Из грязи в князи" або про українських слуг народу.

Здається мені,що наші політики забули своє місце та призначення. Ще 20 років тому до влади приходили ідейні та амбіційні люди які вірили у те,що пройде доба соціалізму і нарешті настане довгождана незалежність. Не судилося. Тепер слово "політик"  асоціюється з нахабним та егоїстичним хабарником.

Сьогодні,як і 5-10 років тому, при владі ми бачимо далеко не ідейних та амбіційних. Справа у тому,що політиками стають не за покликанням, а за заробітні плати,хабарі,тобто цим вибором керують гроші та посвідчення депутата,яке дає таку потрібну недоторканність. Давайте проаналізуємо.  Депутат-людина у костюмі,яка їздить на роботу на службовій машині,найчастіше мерседес  чи що престижніше. Якщо це політик з гучним ім’ям,на приклад  Азаров,то він має цілий кортеж,який не зупиниться ні перед  чим,аби доїхати на роботу по пустій дорозі і цим самим показати "хто в домі хазяїн". На роботі депутат отримує "невеличку " таку заробітну плату в 17.000 за те,що посидів засіданнях,побився у сесійній залі, поспілкувався із колегами,або прийняв закон,що трапляється вкрай рідко.

А тепер візьмемо "простого смертного" шахтаря,лікаря чи вчителя. Шахтар - одна з найнебезпечніших професій,скільки їх щорічно гине у шахтах. Без них не розвивалася б в Україні вугільна промисловість,проте не дивлячись на всю важкість цієї професії, їхня середня заробітна плата коливається в межах 2.000 грн.  Лікар,особливо державний,заробляє у середньому ті  ж 2.000 грн, не кажучи вже про стан у якому перебувають лікарні. Щодо вчителів  можу сказати,що без них не було б ні лікарів,ні юристів,нікого,бо  всіх потрібно навчити.

На захист депутатів можу сказати,що вони підвищували заробітну плату та прожитковий мінімум. Проте,завдяки цьому "підвищенню" люди почали отримувати на 2-5 грн. більше, що в наш час за такі гроші можна двічі проїхати у маршрутці.

Отже,як видно,наші політики "трохи" підзабули хто вони є насправді. Правильна думка ходить серед народу:  "Поки не вимруть всі ті,хто зараз при владі - нічого в країні не зміниться".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.