Нові подробиці Родниковської різанини

28 листопада 2011, 21:16
Власник сторінки
журналіст
0
565
Нові подробиці Родниковської різанини

Резонансна справа Родниковської різанини набирає обертів та ще більшого суспільного розголосу.

Сьогодні, 28 листопада, керівник Секретаріату Меджлісу кримськотатарського народу Заїр Смедляїв зустрівся з начальником Кримського Главку МВС України в Криму Сергієм Резніковим. Під час зустрічі була обговорена ситуація із затриманням потерпілого у Родниковській справі Віталія В. в якості підозрюваного.

Крім цього під Кримською міліцією зібралось приблизно 50 родичів та близьких потерпілих, які прийшли дочекатися, поки Віталія випустять. 

 

Як розповів очевидець подій в Родниковому Ділявер Е., причиною різанини, в якій загинула людина, стали сорок гривень. Саме через цю суму і виникла суперечка між водієм таксі та групою людей, вірменської національності, які потім, за словами очевидця, вчинили бійку. Ділявер розповів, що за попередньою домовленістю, розплатитися із таксистом пообіцяли на зворотній дорозі, проте після того, як бармен закладу виніс гроші – родич власника бару, невдоволений такою сумою, – вихопив ці гроші з рук водія та почав суперечку. Таксист не хотів проблем через сорок гривень та намагався припинити сварку та піти, чим ще більше роздратував групу людей, які напали на нього. За словами очевидця, не для продовження бійки, а лише для того, щоб забрати водія, приїхало ще четверо людей, кримських татар, один з яких потім загинув від ножових ударів, отриманих під час конфлікту.

 

Ножем також ударили, як розповідає Ділявер, і Віталія, якого тепер затримали в якості підозрюваного. Через це затримання, на думку очевидця, є неправомірним. «Усі звинувачення ґрунтуються на тому, що один з тієї сторони пізнав Віталія на фото та сказав: це він мене бив», - каже Ділявер та розповідає, що чоловік, який зараз написав на Віталія В. заяву – сам під час конфлікту вибіг із дубиною та почав бити одного з хлопців.

 Таким чином, очевидець Родниковських подій вважає, що затримання Віталія відбулось без приводу та вчинено з метою психологічного тиску на потерпілого. Ділявер також анонсував, що родичі та близькі потерпілих  плануюють завтра прийти під стіни суду, де буде слухатися справа Віталія.

 

В свою чергу Заїр Смедляїв завірив, що Меджліс, до якого звернулися батьки загиблого у різанині хлопця, продовжуватиме контроль за цією справою.

 Нагадаємо, вночі 3 вересня в селі Родниковому сталася бійка, яка переросла в різанину. В результаті постраждали 5 осіб (4 особи отримали ножові поранення, один – тілесні ушкодження). При цьому один хлопець загинув.

 Потерпілий Віталій був затриманий вже в якості обвинуваченого. Адвоката до нього не пустили, мотивуючи тим що адвокат не може одночасно вести потерпілих та обвинувачених.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.