Звідки у податкової в листопаді взялось 22 мільярди?

07 грудня 2011, 21:24
Власник сторінки
юрист
0
500
Звідки у податкової в листопаді взялось 22 мільярди?

Читаю новину про те, що Податкова в листопаді місяці цього року "нагребла" рекордну суму податків та зборів - 22, 2 млрд. грн. в загальний фонд бюджету країни.



Овва! Скажете ви, які ж вони молодці, ці «гребуни». Чи економіка почала зростати рекордними темпами? Чи рівень життя людей? Чи перевиробництво у нас та ВВП б’є рекорди? Ні, ні і ще раз ні.

Шановний пан, верховний «гребун» нашої податкової підкреслив, що такого результату вдалось досягнути завдяки відповідальності та діяльності бізнесменів.

«Вони не намагались ( це про бізнесменів) скрити свій заробіток, чесно віддали державі відповідну частину», - відмітив А. Клименко. Спробували б вони не віддати, отримали б вони наслідки за новим Податковим кодексом.

А ще головний податківець подякував за це досягнення, так як за його словами завдяки працівникам ГНС ( гімнонавантажувальна станція) було покращено якість обслуговування платників податків.

Разом з тим, за думкою А. Клименко цей показник не дає підстав для розслаблення і далі дослівно мовою оригіналу: «увлечения стахановской романтикой». «Нам не нужны рекорды любой ценой... рекорды ради рекордов». Це означає, що бізнесменам доведеться і далі чесно бити рекорди та покращувати якість обслуговування.

А тепер про те, що не пішло в ефір і про що глибокошанований пан А. Клименко не сказав.

А не сказав він про те, де грошей ці органи ГНС «нагребли». А все дуже просто, податки підприємство «чисто добровільно» сплатили наперед хто за грудень, а хто і за всі зимові місяці. Такі у нас «сознатєльні» платники податків.

Принагідно слід зазначити, що 15 листопада у А. Клименко в його офіційному блозі на Укрінофрмі я запитав наступне: «Скажіть будь ласка, Олександр Вікторович, під час прем*єрства Тимошенко практикувалось вибивання податковими органами податків наперед. Сьогодні податкові органи практикують аналогічні методи поповнення державного бюджету і це в умовах кризи та спаду ділової активності, як це буває в листопаді -грудні кожного року. Коли припиниться така практика в роботі податкових органів?» (http://blogs.ukrinform.com/blog/oleksandr-klimenko/z-optimizaciieyu-roboti-vidomstva-podatkova-peretvoritsya-na-servisnu-sluzhbu ).

Звісно, що відповіді я не отримав, бо пан Клименко був надто зайнятий роботою над рекордом України. І що ми маємо? Рекорд то є в листопаді місяці, але податки таки сплачені наперед. Що пан буде робити далі? Сьогодні шеф поставить гарну оцінку за успішно пройдений випробувальний термін, але завтра можливо платники податків будуть не такими вже відповідальними, особливо, коли в зимові місяці виробництво буде стояти. От тоді ми подивимось на ці рекорди. А в блоги пану Клименко варто заглядати, особливо, коли вони проплачені зверху та є офіційними… Про те, скільки держава виділила коштів на ведення блогів наших верховним чиновникам ми ще неодмінно дізнаємось...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.