У студентській групі "націоналістів-юристів" вчились псевдо-політв'язні "9 берез

08 грудня 2011, 14:12
Власник сторінки
історик, юрист
0
616

Нещодавно один з активістів ВО "Свобода" Юрій Сиротюк, похвалився своїм новим дипломом юриста. Раніше, випадково, я дізнався, що це навчання "свободівцям" проплатив БЮТ, який вони так подекуди ненави

У студентській групі "націоналістів-юристів" вчились псевдо-політв'язні "9 березня 2001р"

Нещодавно один з активістів ВО "Свобода" Юрій Сиротюк, похвалився своїм новим дипломом юриста. Раніше, випадково, я дізнався, що це навчання "свободівцям" проплатив БЮТ, який вони так подекуди ненавидять. Та мене в тому цікавило не відносини БЮТу і ВО "Свобода", бо то їхні міжпартійні стосунки, до яких я, як позапартійна людина, не маю жодного стосунку. Мене, як політв'язня "9 березня 2001р" цікавило, чи не вчилися з Сиротюком особи, які по шахрайські назвалися "політв'язнями 9 березня", та завдяки цьому отримали можливість вчитися за рахунок БЮТ. Про цю шахрайську тему, де організатором був один зі справжніх політв'язнів "справи 9 березня 2001р", я вже писав у своїй нотатці тут: http://www.facebook.com/note.php?note_id=263348627027852

В процесі спілкування з Сиротюком, мені відкрились деякі подробиці з того, що там відбулось. Але Сиротюк постійно намагався підвести, що то мовляв "ваші внутрішні партійні розбори". Та справа в тому, що одногрупники Сиротюка, які назвались "політв'язнями 9 березня 2001", ніколи не були зі мною в жодній політичній партії чи громадській організації. Якби вони випадково не спалилися на шахрайстві, то я б ніколи навіть не знав про їх існування, хоча знаю багатьох діячів які називають себе націоналістами, з різних структур. Тобто ці особи ніде не проявили свій націоналістичний чин. А що то за націоналіст без чину, та ще й той, що приписує собі заслуги інших Націоналістів? Та найбільше приголомшило те, що Сиротюк не тільки не дав відповіді на прості і прямі мої запитання, а й почекавши деякий час видалив всі мої коментарі. Але люди, які слідкували за нашою дискусією, скопіювали коментарі, і повідомили мені. Коли я спробував ще раз уточнити чому видаляються коментарі - Сиротюк їх теж видалив, написавши мені в "приват", що йдеться про нібито мою "внутрішньопартійну" розбірку. Але наголошую - я ніколи ні з Сиротюком, ні з особами, що по шахрайські назвалися "політв'язнями справи 9 березня", в одній партії не перебував. І оскільки Сиротюк є дуже публічною особою, яка в своїх статусах ФБ, на загал, інколи хамським чином робить зауваження представникам інших політичних сил, зокрема й представникам його спонсорів з БЮТ, то я теж хотів отримати публічні відповіді, на питання які мають бути моральні критерії для тих, хто називається "націоналістом". Зверніть увагу, я не хамів Сиротюку, і наголошував, що особистих претензій до нього особисто в мене не має. Є питання до нього як представника політичної сили, яка називається "націоналістичною", і претендує на роздавання ярликів як "патріотам" і "націоналістам", так і "зрадникам" і т.д. От мені й цікаві критерії суджень, тих хто роздає ярлики.

Нижче повністю приводжу нашу дискусію з Сиротюком, без коментарів і привітань його друзів, яку він видалив звідси: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=288357104533973&set=a.136708339698851.18100.100000790571965&type=1&theater

На останнє моє запитання Сиротюк так і не відповів, так що матиме нагоду це зробити в моїй нотатці. Але Юрій погодився, що як і він, я маю право написати в своїй нотатці про негідні вчинки інших осіб, якщо вважаю їх такими.

_________________________________

 

Диплом Юрія Сиротюка, який він підписав: "До першого випуску Крем'янецького ліцею у 1993 році, першого повноцінного випуску історичного факультету Тернопільського педуніверситету імені В. Гнатюка у 1998, додався диплом першого випуску групи націоналістів-юристів Київського університету імені Тараса Шевченка..."

Микола Ляхович

Вітаю!

Це до речі не та освіта, яку частково БЮТ проплачував?:))

Yuriy Syrotyuk

Так, це той випадок, коли Юля зробила правильну інвестицію:)

Микола Ляхович

Просто до цього, "свободівського", списку постійно примазуються самозванці-негідники, які вчились під виглядом (і у списку під такою ж назвою!) "політв'язнів 9 березня 2001р". БЮТ думав що допомагає політв'язням, доки криза не грякнула.

Yuriy Syrotyuk

це при умові, якщо дипломи отримані за навчання в націоналістичній групі, інших туди просто не брали:)

Микола Ляхович

а в цій "націоналістичній групі", випадково не було таких "політв'язнів справи 9 березня 2001р", як:

1.Білий Олег Володимирович

2. Дмитрусь Ростислав Миронович

3. Калита Віктор Олександрович

4. Курсін Сергій Миколайович

5. Курсін Антон Володимирович

??? :)

Yuriy Syrotyuk

випадково були, але я думаю вони передусім націоналісти...

Микола Ляхович

Тоді які ж морально-етичні рамки для тих, хто зветься "націоналістом"?

Ці "націоналісти" назвались "політв'язнями справи 9 березня", аби на шару отримати другу вищу освіту!

І це в той час, коли справжні політв'язні "9 березня 2001р", подекуди ледь зводили кінці з кінцями, як наприклад нині покійні

Василь Назар і Андрій Косенко...

А інші справжні політв'язні, по цій же справі, Сергій Гальчик і Владислав Мирончук тяжко працювали і животіли, щоб заробити і проплатити хоч першу вищу освіту... Чи може Гальчик і Мирончук не "націоналісти"?

Чи може один націоналіст - відібрати засоби до існування в іншого, та ще шахрайським шляхом? 

Yuriy Syrotyuk

Микола я потрапив у цю групу не як політв'язень 9 березня. Ніколи цим не спекулював. Більше того, під час акцій Україна без Кучми активно боровся проти союзу із социками і коміками. Цих поглядів не приховував і не приховую. За три роки навчання переконався, що поряд зі мною люди, які мислять національними категоріями, в паралельній партійній групі, було по іншому, але я думаю, що 30 українців націоналістів, які здобули фах юристів, це в будь-якому випадку корисно.

Микола Ляхович

Юрій, ні до тебе, ні до інших "свободівців", навчання яких проплатив БЮТ, у політв'язнів "9 березня 2001р" претензій не має. Бо ви не були в списку "політв'язні 9 березня 2001р і їхні діти".

Але ти дай мені конкретну відповідь, на конкретне запитання:

"Чи може один націоналіст - відібрати засоби до існування в іншого, та ще шахрайським шляхом?"

Yuriy Syrotyuk

думаю, що недобре коли ми цю тему обговорюємо назагал. Конкретна відповідь на твоє питання: Не може. Але ти пишеш про те, що відомо лише тобі і тим, кого це стосується. Головне щоб наше навчання пішло на користь Україні...

Микола Ляхович

Добре, поставлю питання по іншому:

Чи може людина, яка шахрайським чином відібрала пільги націоналіста, який по справжньому постраждав у боротьбі за Україну,теж називатись "націоналістом"?

Yuriy Syrotyuk

І все-таки я вірю, що зі мною вчилися хороші люди. В одному з тобою погоджуюся мало назватися націоналістом, треба ним бути. Але зараз це на совісті кожного, а час все розставить на місця...

 

 Yuriy Syrotyuk

Що мене приємно вразило, це кількість націоналістично налаштованих викладачів. На початку 90-х на істфаці в Тернополі цього не було і близько...

Микола Ляхович

Тобто ТИ вважаєш "порядним" коли:

"один націоналіст - відібрати засоби до існування в іншого, та ще шахрайським шляхом?"

І так я і не зрозумів відповіді на питання:

"Чи може людина, яка шахрайським чином відібрала пільги націоналіста, який по справжньому постраждав у боротьбі за Україну, теж називатись "націоналістом"?"

Ти представляєш політсилу, яка претендує на "єдину НАЦІОНАЛІСТИЧНУ", тому не відчеплюсь поки не зрозумію як ви бачите етичні і моральні критерії!

Yuriy Syrotyuk

Микола, по-перше я не знаю про що йдеться, по-друге ми не претендуємо на "єдину націоналістичну", а те що в Свободи було гасло "Єдина сила українців", це один із елементів агітації і пропаганди, по-третє я не знаю що сталося у вашому колишн...ьому середовищі, тому не порядним є з одного боку "відібрати засоби до існування в іншого, та ще й шахрайським шляхом", а з іншого розказувати про незрозумілу ситуацію поза колом зацікавлених. Для мене побратимами є всі, хто бореться за українські національні (націоналістичні цінності). До Свободи я 10 років був у керівництві "Тризуба" і якщо навіть в мене є питання до побратимів "Тризубівців" я задаю їх особисто, а не через інтернет. Задай своє питання тим кого воно стосується, а тоя маю пояснювати те, про що мені направду не відомо...

Микола Ляхович

Якби ти не написав фразу "вони передусім націоналісти..." - то питань би не було. І якщо тобі "направду не відомо..." - то чому стверджуєш ""вони передусім націоналісти..."?

Чи якщо Олег Ляшко надіне футболку з портретом Тягнибока, підніме "три пальці" до гори і вигукне "Слава Героям" - то він теж для тебе стане "передусім націоналістом...", бо тобі "направду не відомо..." хто там кого, і чи те відео (про яке відомо обмеженому колу), не сфабриковане?

На фото Сергій Курсін ,"політв'язень 9 березня 2001 р"

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.