Антисоціальні тези християнської революції

10 грудня 2011, 14:44
Власник сторінки
теолог
0
415

На початку лютого 2012 року в Києві відбудеться конференція, присвячена теорії та перспективам християнської революції.

Ми маємо однозначно розглядати сучасний світ як "царство антихриста", оскільки християнська есхатологія (вчення про кінцеву долю світу) тісно пов'язує між собою наступні події: прихід антихриста, загальну апостасію та Друге Пришестя Ісуса Христа.

Перші дві події хоча належать до метафізичної реальності "правління антихриста", але можуть бути визначені в сугубо соціальних термінах.

Іншими словами, по суспільно-політичному устрою можна судити про те, в якій фазі останніх часів відбувається та або інша історична подія.

Таким чином, між метафізикою приходу антихриста та соціальними трансформаціями існує прямий зв'язок.

Сьогодні ми впевнено можемо говорити про виразні ознаки антихристової присутності.

Той факт, що така оцінка не є загальною для всіх християн, означає лише те, що дехто вже піддався стихіям апостасії. Адже сказано в апостола Павла, що "у храмі Божому сяде він (мається на увазі -"людина погибелі").

В сьогоднішньому світі всі нормальні відносини перевернені: ми живемо в тому "часі малому", коли сатана знову випущений на волю. І всі атрибути цього "часу малого" виявлені в соціальній дійсності.

Тому християни, повинні бути радикально ворожими усякому соціальному середовищу, у якій вони перебувають, подібно першим християнам, що жили в умовах або іудейській теократії, або язичеської тиранії.

Але соціальний нонконформізм в наш час повинен бути аж ніяк не меншим, а більшим.

Прихід Царства Божого буде подією, що покладе кінець правлінню антихриста. І ця подія буде раптовою та миттєвою.

Більше того, ця раптовість буде мати жахаючий, руйнівний характер, тому що знищуючи зло світу, сатану й смерть, Суддя повернеться своєю грізною стороною і до всіх тих, хто був добровільно або по слабості захоплений потоком апостасії.

А оскільки ця апостасія має пряме соціальне вираження і більш того практично ототожнюється з Системою, то Друге Пришестя буде ліквідацією устрою всього сучасного світу та страшною відплатою всім тим, хто прийняв печатку звіра і без опору визнав легітимність правлячої нині системи.

Таким чином, у період загального відступництва, християни повинні перебувати в протистоянні сьогоднішній Системі, розпізнаної як режим антихриста.

Протистояння християн Системі має носити цілковитий характер, тому що будь-який компроміс із князем світу цього й духом світу цього згубний для людської душі та образливий для Господа нашого Ісуса Христа, що потерпів за людей і ми просто зобов'язані відповісти Йому щонайменше тим же - постраждати за Ім'я Його.

І лише через певний проміжок часу, повного розпачливої і безкомпромісної духовної боротьби, супроводжуваної зовнішнім торжеством "сина погибелі", прийде Царство Боже, як підтвердження слави вірних і страшна відплата для всіх тих, хто продався дияволові.

Розглядати ж сучасний етап історії в якійсь іншій формі при запереченні священної значимості Апокаліпсису та вважати себе християнином неможливо.

Натомість вічне блаженство отримають ті, хто стане на шлях Християнської Революції.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.