Право на життя

15 грудня 2011, 18:06
Власник сторінки
журналист
0
610
Право на життя

У держави грошей не вистачає навіть на збереження життя громадян, а кому жити в країні?

Українці звернулися до міністерства охорони здоров’я з проханням забезпечити фінансуванням хворих мієлолейкозом.

28 листопада в УНІАНі відбулася прес конференція де були підняті питання на цю тему. Фінансування було значно урізано, через що багато хворих не можуть отримати належне лікування, і як результат право на життя. По державній програмі хворі могли отримати препарати, які занадто дорогі для звичайних громадян.

"У всьому світі - навіть у країнах Африки - держава та благодійні організації забезпечують таких пацієнтів ліками. Україна - єдина країна в світі, де діагноз «хронічний мієлолейкоз» до цих пір звучить як вирок. Дорога терапія нашим пацієнтам недоступна. Завдяки програмі, вони повернулися на роботу, виховують дітей, будують плани на майбутнє. Через кілька місяців без терапії хвороба може повернутися і життя людей опиняться під загрозою. А раніше програму обіцяли не просто продовжувати, а розширити, адже в списку очікування на лікування ще 2 тисячі осіб. Тепер цей список очікування може стати списком приречених ", - зазначив Віктор Писаренко, голова всеукраїнської громадської організації «Осанна».

Також він повідомив, що щорічно хворі ХМЛ збираються разом, щоб запалити свічки на торті великому - як символ надії кожного з них дожити до наступного дня народження.

На прес-конференції присутні члени організації «Осанна» також запалили свічки на торті - з надією на те, що держава не залишить їх наодинці з хворобою, не згорне програму підтримки і не відбере у них право на життя.

Будемо сподіватися, що держава не буде забувати про своїх громадян і надасть право на існування, хворим на такі важкі хвороби, адже людське життя дорожче всіх матеріальних багатств світу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: лейкоз,Осанна,рак крові.уніан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.