Партію Регіонів можна сміливо назвати Партією Рейдерів…

16 грудня 2011, 13:56
Власник сторінки
Адвокат, член Ради Адвокатів міста Києва
0
601

А хто в Україні не рейдер?

Кілька днів тому Віце–премьер Клюєв А. підхопив жовтневу тезу свого шефа подолати рейдерство в Україні. Дивно, але словесна боротьба очільників уряду збіглася по часу з скандалом навколо захоплення заводу «Nemiroff» міноритарним акціонером  та одночасно Народним Депутатом України , членом Партії Регіонів Степаном Глусем .

А тому всі ці розмови швидше є політичними деклараціями про наміри.

Адже запорукою відсутності такого явища як рейдерство (силове захоплення майна та корпоративних прав підприємств) є об’єктивна та незаангажована діяльність правоохоронних органів та судів . Я вже не кажу про корупцію як основну складову рейдерства . Іншою - головною умовою антирейдерських заходів - це прозорість процедур переоформлення прав власності на нерухоме майно, землі та корпоративних прав.

 Але як відомо, за час своєї каденції , влада «професіоналів» не тільки не реформувала всі згадані процедури та органи , а навпаки створила Вищу Раду Юстицію з повноваженнями володаря судової системи, не упразднила надто великі повноваження прокуратури , ну а правоохоронні органи ( міліція, податкова, СБУ) прямо виконують роль виконавців в рейдерських схемах.

 Натомість, власники відомих в Україні рейдерських груп зараз спокійно спочивають в лавах партії влади на державних посадах і в « вус не дують», що з ними їхні-ж колеги по партії збираються боротися.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: рейдерство,Азаров,Nemiroff,Клюев
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.