ОСНОВНІ ЗОВНІШНЬОПОЛІТИЧНІ РІШЕННЯ України 2011, БУДУТЬ ПРИЙНЯТІ В ОСТАННІ 10ДНІ

18 грудня 2011, 22:10
Власник сторінки
політолог Аналітичного центру "Політика"
0
9794

Рік закінчується, позитиву було не надто багато, або навіть сказати так: що атмосфера була “ненайсвятковіша”(

“ОСНОВНІ ЗОВНІШНЬО ПОЛІТИЧНІ РІШЕННЯ України 2011го РОКУ, БУДУТЬ ПРИЙНЯТІ В ОСТАННІ 10 ДНІВ.”


Рік закінчується, позитиву було не надто багато, або навіть сказати так: що атмосфера була “ненайсвятковіша”(

Які ж були головні невдачі:
Судові справи над колишніми високопосадовцямя: вплинули в першу чергу на політичні відносини із Західними лідерами (США та ЄС), на внутрішній клімат в країні та на рейтинги деяких опозиціонерів, якщо на перші 2 пункти негатив, то останній позитивно.
Якщо прибрати емоційність, в першу чергу окрім політичних, ці поцеси призвели до репутаційних втрат КРАЇНИ, НЕ влади, а саме України!

Газ:
Україна  НЕ змогла досягти зниження  ціни на російський газ, ні шляхом судового оскарження контракту, яким так погрожували, ні шляхом переговорів із керівництвом РФ.

Усім відомо, що в бюджет закладється ціна на газ на рівні 400 доларів, тобто формується жорсткий економний бюджет!! Але керівництво України розраховує на знижки та поступки зі сторони РФ, над чим власне і працюють, а накопичені та зекономлені в бюджеті кошти будуть потрачені на соціальні та інфраструктурні проекти, висновки усі робляьт самі. Хід цікавий, але подивимось до чого він призведе і чи будуть зники в ціні як такі.

Відмова МВФ до співпраці негативне явище! Інвестиційний клімат країни падає.

Якщо говорити про головні успіхи та невдачі України на міжнародній арені то до головних успіхів, можна віднести:
прогрес в технічній частинмі ведення переговорів по Асоціації з ЄС та ЗВТ.

Виконання україною вимог на шляху до Євроінтеграції:
- підготовлена уніклаьна в своєму роді угода про ЗВТ. Доречі позитивним виявився досвід вступу в СОТ.
-текстова частина готова до парафування, а це не багато не мало 1200 сторінок погоджених документів найвищого рівня!

Одразу слід зауважити що це пілотний проект ЄС, адже навіть країни “Магрібу”, мають лише рамкові угоди про Асоціацію, а наша угода входить в Європейську політику Євросусідства.

Переговори по лібералізації візового режиму:
До кінця року буде завершена перша фаза, на наступний рік можливе завершення другої фази і взалежності уже від політичних обставин, економічної ситуації в ЄС та інших чинників прогнозуємо що візову перегороду буде знято!!

Китай: після червневих зустрічей на найвищому рівні, відбулася Активізація економічних відносин із Китаєм, це і домовленості в агрокомплексі, орієнтовані інвестиції у розмірі 10ти мільярдів, це  і комплексні кредити на будівництво інфраструктурних проектів це і промислові проекти в регіонах України! Причин співпраці тут кілька, але основні полягають у тому що,  у китайської економіки темпи зростання економіки дуже високі, накопиченого капіталу більше ніж достатнє, старіння населення та інші чинники змушують інвестувати у нові виробничі потужності за межами Китаю, орієнтуючись в першу чергу на привабливі ринки, зокрема Європейський, а вигідне ФГП України є унікальним з точки зору інвестицій “Піднебесної”.

Робота з Китаєм показовий приклад партнерства, коли політика не впливає на економіку!

Євро12:
за рік роботи в реальному секторі по підготовці до Чемпіонату було зроблено більше ніж за попередні три! Власне цей факт і врятував Національинй проект ЄВРО2012. Не все гладко, але чемпіонат буде!

Але які б успіхи у Нас не були, країна ще не здобула ні членства в Асоціації ні ЗВТ, при всій складності ситуації.. Відкритих питань багато. Дуже багато має вирішуватися власне СЬОГОДНІ!

І на останок, в наступному році, МИ проведемо Євро - а це вже  Інструмент популяризації України на міжнародному рівні!! Справа кожного українця, волонтера, чиновника, митника, бізнесмена, це наша національна ідея на наступний рік, і тому як ми спрацюємо, таку країну і матимемо!
Але думаю що незалежно від політичних факторів Україна буде продовжувати співпрацювати із ЄС не тільки на технічному та міжвідомчому рівнях, досягаючи реальних перемог!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.