Скажемо рішуче «НІ» новій політичній цензурі з боку СБУ!

30 грудня 2011, 11:36
Власник сторінки
вільний журналіст
0
513

Тиск на право


Тяжким спадком кількасотлітньої бездержавності українського народу є постання орди позбавлених честі та гідності пристосуванців. Посталі в період москвинської окупації страх, запопадливість, лакейське запобігання перед наділеними владою, донині для багатьох співвітчизників залишаються керунком в діях.

 

26-го грудня 2011 року в приміщені кіноклубу Києво-Могилянської академії мала відбутися презентація чеського документального фільму “Бандерівці”. Попри певні недоліки (відсутність чіткої хронології подій про які оповідається) перевагою фільму була відсутність упередженості. До участі в дискусії, окрім істориків та політологів зумисне були запрошені й можливі опоненти. Погляд збоку на одну з суперечливих сторінок української історії вартий уваги.

 

На жаль, презентація фільму була зірваною. За день до показу побратимові Олесеві Вахнію зателефонував керівник кіноклубу, студент Києво-Могилянської академії Павло Миронов й, посилаючись на факт розміщення оголошення на сайті Соціал-Національної Асамблеї, повідомив про власне рішення відмовити в показі фільму. В ході подальшої розмови, Павло Миронов зізнався, що справжньою причиною скасування показу є вимога “спецслужб”.

 

Нам тяжко зрозуміти логіку “силовиків” й причини тиску на студентів. В будь-якому разі, цей факт є свідченням відсутності в Україні справжньої демократії.

 

Дана подія є ударом і по євроінтеграції України, оскільки чітко засвідчує ставлення української влади до фільму відомого чеського документаліста Яноша Коуделки і аж ніяк не сприяє покращенню українсько-чеських стосунків.

 

Всеукраїнське Об'єднання “Чесне Слово” та всеукраїнське молодіжне об’єднання «Український Молодіжний Авангард» вимушене заявити свій протест з приводу втручання СБУ в діяльність громадських та студентських організацій, неповаги до творчої спадщини дружньої нам слов’янської держави Чехії й закликає громадськість до активної протидії аналогічним фактам в побуті.  Разом з тим, ми висловлюємо тверду переконаність, що навіть опір усієї адмінмашини Партії регіонів і АП не завадять нам провести запланований захід. Ми вимагаємо офіційного роз’яснення позиції СБУ з цього питання.

 

Провід Чесного слова

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.