Вибори, вибори. Кандидати…

08 січня 2012, 16:31
Власник сторінки
Політолог
0
562
Вибори, вибори. Кандидати…

Минулий рік, коли мова заходить про політику та політиків, був дуже складним, неоднозначним та таким, що приніс більше розчарування ніж причин пишатися нашою державою, але...

але, як це не прикро констатувати, в 2012 році все ще сильніше ускладниться… ускладниться не лише для нас, а й для таких же простих людей як і ми з інших куточків світу. Нас чекають вибори в Верховну Зраду, які мають вирішити подальшу долю політичної опозиції; вибори президента РФ, США, Франції… все це не може не вплинути на нас з вами, на подальшу долю всього світу. Так що цей рік буде дуже важливим. Саме про це я й хочу поговорити.


Першими в списку  йдуть вибори Президента РФ, які не для кого не стануть сенсаційними. Всі добре розуміють хто буде сидіти в президентському кріслі, хоча події, які сколихнули Росію після останніх парламентських виборів не можуть мене не радувати. В Росії починає зароджуватися демократичне громадянське суспільство, яке не буде стояти осторонь, коли ясно видно як їх дурять. З людьми владі доведеться рахуватися.

Але я хотів би почати ряд статей, присвячених майбутнім виборам з USA

Вони, в плані політичної боротьби, будуть куди цікавіші. Хоча говорити «будуть» не зовсім коректно, так як перший етап виборчої гонки вже почався.

Кандидатом від демократів (як це не дивно) було вирішено висунути Барака Хусейна Обаму… який чесно кажучи не відзначився не успішною економічною політикою, ні медичною реформою (в простонароді Обамакер); але який нарешті вивів американських солдатів з Іраку (чого довго чекали самі американці, яким вже давно набридло, що їх держава воює за «демократію» десь там, але не може навести порядок в себе вдома) з одного боку, та посилив присутність в Афганістані з іншого (догодив військовій верхівці, яка має значний політичний вплив та «делкам» ВПК).  І хоча сьогоднішньому рейтингу Обами  (42% вважають його гідним бут переобраним) багато хто з політиків може позаздрити, але враховуючи той факт, що після ліквідації Усами бен Ладена за лічані дні він підскочив аж до 60% і за наступні 4 місяці впав до паказника ще меншого, ніж був, - Обамі є чого боятися.  До того ж, після останнього перепису населення, демократи втратили голоси в продемокатичних штатах, тоді як про республіканські штати отримали додаткових виборщиків (Нагадаю, президента в США обирає не народ прямим голосуванням а 538 виборщиків, яких обирають від кожного штату).

Разом з тим, праймеріз в рядах республіканців висунули на перший план 3 нових для нас, але зовсім не нових для самих американців, політиків:

-          Мітт Ромні. Колишній американський губернатор, політик та успішний бізнесмен.

-          Рон Пол. В прямому та переносному сенсі «ветеран» в політиці та виборах.

-          Рік Санторум. Особисто для мене він темна конячка. В певній мірі його можна порівняти з Яценюком, але захоплюватися цим не треба.

На днях вибори кандидата в президенти від республіканців відбулися в першому із штатів, Айові, де переможцем став Мітт Ромні, що було досить передбачувано.  Але не будимо забувати, що це лише перший зі штатів. МакКейн, кандидат від республіканців на виборах 2008 року, наприклад, зайняв в Айові 3 місце. Нас чекає ще багато цікавого.

І якщо перемога Обами не принесе великих змін в життя американців та світової спільноти, то з політичними платформами кандидатів від республіканців я детальніше познайомлю вас в наступній статті.

Якщо коротко то Ромні в більшості аспектів не далеко відійшов від політики Обами, хоча сам найсильніше її критикую. Він політикан, який  експлуатує образ  успішного бізнесмена (хоча його зв’язки з Волл Стріт не можуть  не хвилювати). Він грає на почуттях людей говорячи про відродження «былой славы» Америки і в нього з таким підходом є всі шанси перемогти.

Рон Пол моде принести реальні зміни, які б пішли на користь Америці. В нього є знання та досвід, але «мякість» в деяких питаннях йому скоріше заважає. Хоча він мій фаворит.

Ріку Санторуму я не пророкую перемогу зовсім, але він може вплинути на долю інших кандидатів... і сам зайняти своє місце біля сонця.

P.S. Прошу Вас не залишатися осторонь: коментуйте мої статті, висловлюйте свою думку про мою роботу та саму тему, приєднуйтесь до діалогу. 

Також, моя сторінка в соц. мережах:

Вконтакті http://vkontakte.ru/id87710600

Фейсбук http://www.facebook.com/profile.php?id=100001613052333

      

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.