Приємні новини для автолюбителів - Відтепер за парковку можна не платити

10 січня 2012, 20:25
Власник сторінки
Адвокат
0
736

Відтепер за парковку можна не платити, але не скрізь (нажаль)

Приємні новини для автолюбителів - Відтепер за парковку можна не платити, але не скрізь (нажаль)

Доброго дня!
Прийміть мої щирі вітання з новим 2012 роком та Різдвом Христовим (для православних)!
Хотілося б розпочати його з гарної новини для водіїв.
З 01 січня вступають в силу пункти 14 та 16 Постанови КМУ від 3 грудня 2009 р. N 1342  Про затвердження Правил паркування транспортних засобів(http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1342-2009-%EF)- офіційне джерело.

Відповідно до п. 14 Відведені  майданчики для платного паркування обов'язково
повинні бути обладнані паркувальними автоматами  з  розрахунку  не
менш  як  один  автомат  на  10  місць для паркування з обох боків
уздовж проїзної частини вулиці, дороги або тротуару.

Відповідно до п. 16 На  спеціально  обладнаних   майданчиках   для   платного
паркування обов'язково повинні бути встановлені автоматичні в'їзні
та виїзні термінали.

Висновок який з цього можна зробити – не платіть кошти «в руки» «паркувальникам». Але прочитайте будь-ласка постанову з початку до кінця і про всяк випадок знайте її реквізити.
Хочу звернути увагу киян, які користуються власним автомобілем, ще на декілька важливих моментів.
Відповідно до п. 10.4 ст. 10 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI передбачено, що місцеві ради у межах повноважень, визначених Податковим Кодексом України (далі ПКУ) вирішують питання відповідно до вимог ПКУ щодо встановлення збору за місця для паркування транспортних засобів. Рішенням Київської міської ради від 23 червня 2011 року №242/5629 затверджено положення про збір за місця для паркування транспортних засобів у м. Києві (далі — Положення). Рішення №242/5629  набирає чинності з 1 січня 2012 року.
Особисто в мене виникає мінімум 2 логічних запитання:
1.    Для чого в Акциз з палива (бензин, дизель) було закладено відсоток на розвиток доріг – за принципом хто їздить більше, той платить більше? Адже автошляхами опікується УкрАвтоДор.
2.    Покажіть мені проект відведення і договір оренди хоч на одну «комунальну» паркову? Маємо на увазі парковки під які відведені узбіччя доріг , а таких в києві чимало.  Кому ми платимо кошти? Звідки у комунального підприємства «Київтранспарксервіс» взялися права на частину дороги яку було побудовано за кошти платників акцизного збору (інакше кажучи кошти тих хто залив хоч літр у своє авто)?
Видається що наша міська влада кепкує з своїх громадян. Особисто я не бачу необхідності платити двічі за послугу за яку одного разу я вже заплатив!
А ви як вважаєте?

P.S. Матеріал було підготовлено на замовлення Вови

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.