В Криму на засіданні круглого столу з проблем демократії вибухнув скандал

19 січня 2012, 14:01
Власник сторінки
журналіст
0
504
В Криму на засіданні круглого столу з проблем демократії вибухнув скандал

Заступник голови Громадської ради при Раді міністрів Криму Андрій Кузьмін демонстративно покинув круглий стіл, після пропозиції провести обговорення зі створення та діяльності цього дорадчого органу

У процесі створення Громадської ради при Раді міністрів АРК влада не враховувала інтереси етнічних меншин.

 Про це повідомив експерт Незалежного центру політичних дослідників та журналістів, аналітик проекту «Кримськотатарське питання online»  Володимир Притула на засіданні круглого столу «Громадянське суспільство України. Дії громадськості з забезпечення реальної демократії та євроінтеграції України: державний та регіональний виміри», який відбувся 18 січня в Сімферополі.

 Зокрема, Володимир Притула погодився зі своїми колегами у визнанні створення даної Громадської ради як негативного досвіду для розвитку громадянського суспільства автономії.

 Як пояснив експерт, громадська рада, в якій беруть участь чинні політики та чиновники, – вже не є за суттю громадською радою. Крім того у процесі її створення влада використовувала негативні аспекти кримської специфіки багатоетнічного суспільства, коли в перебігу голосування для обрання членів ради, громадські організації розподілилися за національної ознакою їх представників. У результаті, представники одних етнічних груп викреслювали представників інших, через що до складу ради потрапили, загалом, представники тієї етнічної групи, яка складає більшість населення, не враховуючи інтересів меншин, що мешкають на півострові.

 Однак присутній на засіданні круглого столу перший заступник голови Громадської ради при Раді міністрів АРК Андрій Кузьмін намагався заперечити таку позицію і почав дискутувати про те, чому політики як представники населення можуть бути у громадській раді владній структурі.

Тоді Володимир Притула нагадав, що політиками слід вважати не тільки депутатів –   членів парламентської фракції більшості, які визначають склад уряду автономії, але і представників політичних організацій (партій).

При цьому експерт розяснив опоненту різницю між політичними та громадськими організаціями, що останні не ставлять за мету досягнення політичної влади, а представляють частину певного спектру людей і тому мають презентувати його у громадських радах при органах влади.

 У свою чергу, інші учасники заходу стали висловлювати пропозицію провести окреме обговорення питань зі створення та діяльності Громадської ради при Раді міністрів Криму поза рамками круглого столу, та із запрошенням громадських організацій, представники яких не ввійшли до її складу.

 На що Андрій Кузьмін демонстративно покинув засідання круглого столу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.