Націоналізм кращий за європейський інтернаціоналізм.

26 січня 2012, 13:57
Власник сторінки
Адвокат, член Ради Адвокатів міста Києва
0
598

Саме так вважають мадяри та створюють небезпечний для Європи прецедент.

Реформування угорських державних інституції особливо має цікавити українську еліту, оскільки з одного боку в Угорщині сталася безпрецедентна зміна влади в результаті , якої до влади прийшли націоналісти.

З іншого боку Угорщина з 2004 року є членом Євросоюзу, а тому пов’язана «по рукам та ногам» міжнародними зобов’язаннями.  Уряду Віктора Орбана ( який збіг обставин -  теж Віктор) необхідно б було заявити про готовність Угорщини залишити Євросоюз або гармонізувати законодавство Угорщини.

Замахнувся Орбан, не мало - не багато, на «святая святих» європейського товариства -  незалежність  центробанку, судової системи, свободу засобів масової інформації та на свободу совісті. Не дивлячись на шалених тиск Страсбурга, правляча партія «Фідес», що повністю контролює угорський парламент, не поспішає задовольняти вимоги ЄС та намагається маневрувати між власними інтересами та західноєвропейськими цінностями.

Дуже схоже на багатовекторне маневрування Віктора Федоровича,  з тією різницею, що Угорщина є членом Євросоюзу, а Віктор Федорович не є націоналістом.

Якщо порівнювати свободу слова, то в Україні справи дещо кращі ніж в Угорщині, де єдиний опозиційний радіоканал Klubradio просто закрили, а інші засоби масової інформації контролюються членами правлячої партії «Фідес».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Виктор Орбан,Угорщина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.