Влада має хронічну проблему із вшануванням Героїв Крут

30 січня 2012, 14:48
Власник сторінки
лідер "Української громади Києва"
0
517

Влада не виконала Указ Президента - не удостоїла честі Героїв Крут

29 січня 2012 року Україна відзначала 94-ту річницю вшанування пам’яті Героїв Крут. Але влада не виконала Указ Президента - не удостоїла честі Героїв Крут, що поклали своє життя за незалежність України, пам’ятником у Києві. 

Відповідно до Указу Президента від 25.10.2007 року №1014/2007 «Про відзначення 90-ї річниці подвигу Героїв Крут» у Києві на Аскольдовій могилі мав бути встановлений пам’ятник Героям Крут. 

Коли владі треба переплатити десятки мільйонів у всьому, що стосується підготовки до Євро-2012, або збільшити фінансування держапарату, то гроші знаходять. Проте коли треба вшанувати пам'ять тих, хто поклав своє життя заради нашої сьогоднішньої незалежності - грошей не знаходиться. На жаль, це хронічна проблема української влади.

Окрім Указу Президента, спорудження пам’ятника Героям Крут у Києві було передбачене розпорядженням КМДА від 18.02.2006 року №259 «Про спорудження пам’ятника Героям Крут на Парковій дорозі у Печерському районі м. Києва». Тоді, через відсутність субвенцій з Державного бюджету та нестачу коштів у київській скарбниці, спорудження пам’ятника було відкладено. 

Станом на 2009 рік на спорудження пам’ятника необхідно було витрати 14 млн. грн. Гроші не знайдені й досі.

Крутівців було мало, в порівнянні з червоними загонами і навряд чи, вони розуміли, що загинуть, але знали, що заради України вони мають стати на двобій з ворогом. Адже, коли твоїй країні загрожують вороги, немає значення скільки вас і чи передбачають експерти вашу перемогу - треба виходити на двобій і закладати підмурки майбутньої перемоги. Вірю, що вчинок крутівців буде гарним прикладом для нинішньої опозиції, яка боротиметься із загрозами для України, незважаючи на те, що говорять аналітики експерти і те, що пише преса.

27.08.2004 року наказом Міністерства культури і мистецтв за результатами конкурсу конкурс була визначена авторська група зі створення пам’ятника у складі: Б.М. Мазура, Б.Ю. Назаренка, К.В. Синицького. Місце і встановлення пам’ятника біля Аскольдової могили було погоджено 25.01.2005 Художньою експертною радою.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.