ГІ" Права Справа" вимагає від СБУ та МЗС оголосити персоною нон-грата Корнілова

01 лютого 2012, 06:59
Власник сторінки
історик, юрист
0
639

Громадська Ініціатива « Права Справа» вимагає від т. в.о. Голови СБУ В.Рокитського та Міністра закордонних справ України К. Грищенко оголосити персоною нон-грата керівника Українського філіалу інститу

 
 
Громадська Ініціатива « Права Справа» вимагає від т. в.о. Голови СБУ В.Рокитського та Міністра закордонних справ України К. Грищенко оголосити персоною нон-грата

керівника Українського філіалу інституту країн СНД В.Корнілова.

У зверненні до т.в.о. Голови СБУ В.Рокитського та Міністра закордонних справ України К.Грищенко йдеться про наступне: “ 16 жовтня в Луганську керівником Українського філіалу інституту країн СНД В.Корніловим була презентована книга « Донецька-криворізька республіка ”. Мета цієї книги за задумом автора висвітити одну з трагічних сторінок історії молодої Української держави, а саме: існування на її території невизнаної ДКР, як територіального утворення, яке не було підпорядковано уряду УНР.

Після візиту в Україну п. Корнілова та презентації вищеназваної книги різко активізувалися проросійськи сили , які у своїй діяльності несуть загрозу територіальній цілісності України.

В Луганську знову піднімається питання встановлення пам’ятника Катерині 2,як людині , яка підписала указ про початок будівництва ливарного заводу. За словами авторів цієї ідеї вже знайдені гроші за межами України ,у розмірі семи мільйонів гривень, на встановлення цього пам’ятника. Встановлення цього пам’ятника, всупереч історичним дослідженням місцевих краєзнавців , ми розцінюємо, як спробу російської влади фактично та юридично закріпити свою присутність на теренах Луганщини.

У січні 2012 року Народним депутатом України , співголовою Міжнародного антифашистського фонду В.Колесніченко , у містах східної України презентується книга польсько-українського автора з Канади В.Поліщука ” Гірка правда про ОУН-УПА”, яка має чітку антиукраїнську забарвленість . Презентація цієї книги відбулася напередодні Дня Соборності України , що свідчить про її провокативний характер. Тираж книги 10 тис екземплярів. Мета цієї книги – це внесення розбрату між українцями Сходу та Заходу , спекулюючи на спірних питаннях української історії.

Враховуючи той факт , що інститут країн СНД є фактично філією ФСБ Росії , а також те , що саме після візиту керівника Українського філіалу інституту країн СНД Корнілова різко активізувалася діяльність проросійських сил, які відкрито заявляють щодо територіальних претензій Росії до України , вимагаємо оголосити керівника Української філії інституту країн СНД В.Корнілова персоною нон-грата .

Співголова ГІ « Права Справа» Д.Снєгирьов
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.