скільки коштує газ?

02 лютого 2012, 17:31
Власник сторінки
Політолог
0
546
скільки коштує газ?

а скільки Ви платите за газ? і скільки ми повинні платити насправді?

Україна платить 450$ за тисячу кубів російського газу... тоді як Німеччина платить меньше 300$, а відстань до неї - вимірюючи її в довжині  трубопровду Уренгой та Союз, що проходять через Україну, Словакію та Австрію, що складає майже 3 тис. км, а плюс націнка в 2$ на кожні 100 км шлюху (це в Україні, в Словакії взагалі 3.5$).

За такою формулою ми повинні отримувати газ взагалі по 150$... але це вже мої фантазії.

Чому ж  така несправедливість?)) Ми не Німеччина, стратегічний партнер Росії та пана Путіна зокрема, ми не лобіюємо російську позицію в ЄС... хоч і представляємо стратегічне значення для сусіда.

Справа в тому по якій формулі все розраховувати. По контракту, який був підписаний в Харкові (всі це пам'ятають? що нам там обіцяли??:) ціна в 450$ визначалася, грубо кажучи, за ринкову, хоча такою не була і не є тим паче зараз. 

Зараз на ринку Європи ціна за 1000 кубів  складає 224$ - це економічно обгрунтована ціна на газ сьогодні.
По всій логіці - ціна в 320-340$ для України це вже максимум...

І що нам з цим робити? Думаєте влада не розуміє. що заганяє власний народ і економіку вмогилу?)) Все вони чудово розуміють!!! А ми повинні вимагати перегляду формули ціноутворення. І якщо буде необхідно - звертатися до Стокольмського арбітражу, куди вже подала свій позов Польща.
 

Ну і як завжди: прошу Вас не залишатися осторонь, коментуйте мої статті, висловлюйте свою думку, приєднуйтесь до діалогу. 

Моя сторінка в соц. мережах:

Вконтакті http://vkontakte.ru/id87710600

Фейсбук http://www.facebook.com/profile.php?id=100001613052333



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.