БІЗНЕС НА ТЕХНІЧНОМУ ПРОГРЕСІ. (Редагується).

04 лютого 2012, 14:58
Власник сторінки
сообщал
0
526

Шановні бізнесмени України! Шановні представники першої сотні рейтингу найбагатших людей України!

  Також представники першої тисячі і так далі!  У цьому тексті, спробую зацікавити Вас одним колосальним  Ресурсом Успіху,. Могутності і Багатства, про існування котрого не знає ні один бізнесмен України і решти держав бувших радянських  республік. 

 Шановні капіталісти -- бувші комуністи! Користуватись цим ресурсом дуже добре уміють підприємці держав, що називаються "великою сімкою", з великим успіхом цей ресурс освоюють дежави першої двадцятки ( де знаходиться вже і Китай)  і виходить, що із ( без малого) двох сотень держав світу, уміють його використовувати  тільки два десятки.Бізнесменам України і держав бувших респуліками СССР цей колосальний предмет економічного успіху не відомий. ХОРОШО--ПЕРЕКУР.

громадян про переваги соціалізму над капіталізмом, не оправдалась і рухнула вся система лагеря

соціалізму сама собою. Не вдаючись у причини краху комуністичної ідеї скажу , що фахівці усіх професій, що займались винахідницькою діяльністю по роду своєї біологічної запрограмованності, крах  системи зустріли з радістю. По їх тодішньому уявленню причина краху соціалізму полягала саме у тому, що соціалізм по своїй природі не міг (не умів) повністю використовувати  винахідницький потенціал народу.

Радість авторів винаходів базувалася на тому, що ринкові умови, котрі повинні були прийти в держави бувшого лагеря соціалізму, обов"язково витребують винахідницькі здібності кожного з них, і  відсталий соціалізм почне бурно перетворюватись у передовий технічно розвинений капіталізм.

Такі передбачення не оправдались. Ринкові умови прийшли. Такі чи не такі, як їх чекали, але вони

прийшли.

На даний час практично в Україні ні один винахідник не має ніякої можливості ні запатентувати свій винахід ні здійснити , ні продати. Потенційний за статками інвестор не оволодів ще бізнесом на технічному прогресі.

Формула технічного прогресу така:  ТП=Інв+Іно. Читається вона так:  технічний прогрес починається з івестування іновації. У двадцятці передових країн світу потенціальний інвестор винаходу  шукає автора винаходу і автор винаходу постійно шукає інвестора. У результаті вони знаходять один одного і здійснюють  винахід. Саме здійснення винаходів приводить державу до технічного прогресу. 

У світі налічується до двох сотень держав. З них тільки двадцятка держав являється державами передовими, технічно розвиненими, економічно могутніми державами. В  число передових держав не  вдалось увійти ні одній з держав не тільки з бувших республік СРСР, а навіть з усього   "лагеря" соціалізму. По рейтингу технічного прогресу Україна разом з усіма бувшими республіками СССР оказалась  серед найвідсталіших держав світу рядом з Венесуелою, Гондурасом,Пакистаном і т.д. Опускатись далі нікуди. І піднятись ніхто не може вище Гондурасу. За винахідників ручаюсь, що цей потенціал нормальний і при нормальних можливостях інвестування показав би чудеса технічного прогресу...Але... Шановні  бізнесмени  України!.. Представники рейтингу  першої сотні найбагатших людей України ! Представники першої тисячі і всі,хто ще тільки готується попасти у ці рейтинги, або зовсім не ламає над цим голову! Цим матеріалом довожу до Вашого відому ганебний факт повного нерозуміння Вами значення винахідницького Ресурсу Успіху Могутності Багатства, котрим являється явище винхідництва.

Відомий усьму світові Білл Гейт при його фантастичній і похвальній настирності у пошуку інвестора для здійснення винаходу міг це зробити тільки у США.Спробував би він повторити свій подвиг в любій з післярадянських республік. У першій з них ( в Україні) цей номер у нього не пройшов би.  .Однозначно.Кількість шансів -- ноль із ста.

У перші дні після повідомлення  засобами масової інформації США про те, що титул найбагатшої людини  США  ( і заодно -- титул найбагатшої людини світу) отримав винахідник Білл Гейтс, назад у ці засоби пішла хвиля повідомлень про те, що глядачі телепередач упізнали цього хлопця в окулярах, світері і джинсах. Тексти повідомлень були похожі. На технічних конференціях, котрі там у них у Силіконовій долині проводяться безперервно, цей студент пропонував авторові повідомлення співпрацю у здісненні його винаходу. Автори повідомлень відмовили студенту. Причина відмови була теж похожою: зовнішній вигляд не втілював довіри. І молодий вік винахідника. По їх уявленню винахідник повинен був мати інший вигляд.

Потім були повідомлення,що найбагатша людина світу президент компанії Майкрософт володіє всього лише двадцяти п"ятю процентами акцій фірми.Багатшим за найбагатшу людину світу був інвестор  фірми і виходить , що рівно у три рази (.75%). Виходить, що першоінвестор завагався у якийсь момент здійснення винаходу і вирішив підстрахуватись продажею частини акцій. Очевидно, що акції у той момент були у великій ціні і інвестор міг спокуситись на заробіток на різниці ціни. Це ситуація, коли інвестор по суті вже заробив на винаході ще до випуску продукції на основі цього винаходу. Застрахувавшись від невдачі, він втратив контрольний пакет акцій. Не зроби він цьго, невідомо ще, хто міг бути володарем титулу. Ну це їхні клопоти. В Україні інші проблеми з винаходами. Не існує у природі такого винаходу, котрим можна спокусити нашого рідного українського  потенційного інвестора з першої сотні найбагатших людей України.

Шановні бізнесмени України! Ви подумайте над цією проблемою. Більше ініціативи. Ще не все у світі винайдене. Авторів винаходів у нас багато. Відсутній інвестор. Немає його практично.  Цей мій текст, відчуваю, являється голосом волаючого в пустелі.Мої блоги не читаються.

Колись Китай був відсталою державою "лагеря соціалізму". Убідившись в нікчемності комуністичної ідеї ЦК КПК попустив віжки соціалізму і закрив очі на  "признаки капіталістичного переродження". Підприємець став ламати голову над тим, як освоїти конкурентоспроможну продукцію. Найпростіше, що він міг зробити, це розібрати на деталі любу продукцію іноземного виробництва, освоїти віробництво деталей, зібрати продукцію, продати на внутрішньому і на зовнішному ринку.При цьому зберегти зовнішню привабливість,  зменшити ціну проти "передраного" прототипу, і вибрати для реалізації любу з лагера відсталих держав. План спрацював добре.Особливо в бувших республіках СССР. Китай легко захватив ринки, про котрі можуть тільки мріяти навіть розвинені держави. В Україні китайські товари спочатку витіснили аналогів своєю низькою ціною, а згодом,це помітно, і якістю. У світі   "дуже" осуджується іноваційне піратство. Але на Китай махнули рукою: це ж Китай!

Шановні найбагатші люди України першої сотні рейтингу і першої тисячі! Не можу зрозуміти, для чого капітал, котрий не працює на технічний прогрес. Не зайнятий серйозним ділом капітал починає дуріти, виходити з-під контролю, і стає злочинним, злоякісним.В Україні різко збільшується кількість прикладів і признаків виходу капіталу з під розумного контролю.

А ось іще. Епоха індустріалізації ще при житті Маркса почала ламати епоху феодалізму. Індустрія -- це машинне виробництво. Всього лише. Як тільки інженери оснастили ткацький станок машинним приводом, зробили трактора для обробки землі, так і почалась індустріальна епоха. Комуністи в СССР зробили індустріалізацію відсталої феодальної держави за рекордно короткий строк -- за десяток років. Вони забрали  у "куркуля" запас продовольства і відправили вагонами у місця індустріальних будов, а за цими вагонами услід відправили "куркульських дітей" на новобудови. Через десяток років держава була вже готовою до другої світової війни і оказалось, що зброя зпроектована і зроблена по усіх параметрах була кращою за німецьку. Проектувалась вона і виготовлялась у спеціальних, як тепер називають, індустріальних парках, розташованих на безкрайому архіпелазі ГУЛаг, що починався від від Уральського хребта і тігся до берегів Тихого океану. Зовсім аналог Сіліконовії долини. Там вони сусідствували берегами по Тихому океану з Каліфорнією, де розміщена Сіліконова долина. 

Індустріальна епоха  у розвинени держав світу замінилась на іноваційну. А Верховна Рада  України вже багато разів розглядає на "круглих столах" проект закону про створення індустріальних парків. По відмашці рукою він буде неочікувано прийнятий. Хочеться спитати: " Хлопці, а що Ви робите?". Індустріальна епоха і іноваційна -- зовсім різні епохи. Індустріальна епоха будувалась на кістках, іноваційна ж -- на головах. (При цьому голова не знімається) а використовується для генерування іноваційних ідей. Знайдіть спочатку у державі "голови", що генеруть новітні ідеї, інвестуйте роботу "голів",  а що потребується кожній  "голові" --вона скаже. Україна --держава абсолютно повно невикористаного  іноваційного потенціалу.Інші бувші республіки СРСР мають ту ж проблему.І при цьому всьому серед найбагатших людей України не знайдете того, хто б зробив свій капітал на івестуванні винаходів.  Це престижний вид бізнесу. Раджу бізнесменам почати його освоювати.              

Продовження буде.





 .





Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.