QUI PRODEST? Тримайте злодія!

08 лютого 2012, 14:08
Власник сторінки
Прямые и венчурные инвестиции. Высокие технологии и интернет-проекты.
0
426
QUI PRODEST? Тримайте злодія!

Енергоефективність в Україні.

КПД українських ДРЕС та ТЕЦ радянської доби близько 33%. КПД сучасних німецьких газопарових станцій близько 98%. Газопарова станція займає приблизно в 100 раз менше місця ніж теплостанція радянської доби такої ж потужності, потребует мінімум операторського персоналу та поточних витрат на утримання.

Проте, замість купити ліцензію на виробництво газопарових та газогенераторних станцій та будівництва заводу (створення робочих місць в Україні), або купівлі готових сучасних станцій для потреб комунального господарства та підприємств, ми купляємо майже втричі більше дуже дорогого газу, ніж нам потрібно.

Чому? Може хтось має з цього зиск?

А може проблема в тому, що собівартість видобутку українського газу (за різними оцінками) від 230 до 880 грн (скоріше ближче до 230 ніж до 880, бо глибоководного буріння та сланцевого газу в Україні поки що немає), а вартість газу для споживача десь ближча до вартості дорогого російського газу і є однаковою, як для газохімічних та металургійних підприємств, так і для підприємств ЖКГ (а для населення та приватних підприємців, які споживають трохи більше газу є навіть вищою ніж для великих підприємств).

Нафтогаз позичає гроші, котиться до банкрутства, за наші з вами кошти (держбюджет та державний борг) його кожний місяць рятують, а маржу хтось то таки кладе собі в карман. Ймовірно це той, кому вигідно, щоб газу споживали якнайбільше і не економили.

А хто це? 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.