Податкова система

11 лютого 2012, 11:54
Власник сторінки
инженер
0
466

податки та заохочення до розвитку

Здається, десь вже писав, але поки не систематизую...

Як я собі бачу правильні податки:

  1. Податки сплачуються безпосередньо при купівлі товару чи послуги - касове обладнання забезпечує пряме відрахування найбільшої частини податку (напр. 85%) безпосередньо до місцевого бюджету за місцем придбання (а не виробництва чи офісу), залишок йде до Київа. Обов’язки розподіляються пропорційно до суми відрахувань.
  2. Податкова не з’являеться на підприємствах взагалі.
  3. Забезпечується перехід на 100%-ово карткові та безготівкові операції, паперові гроші залишаются у сховищах на випадок надзвичайного стану.
  4. Цільові фонди отримують гроші лише під цільове використання - треба унеможливити перетік грошів уздовж обрію.
  5. Замість більшості податків вводится єдиний податок на споживання (без ПДВ та ін.).
  6. Забороняється подвійне оподаткування у колі "витрата-винагорода-витрата" - податок стягується саме при обміні "гроші-товар" і саме у той місцевий бюджет, де йде придбання.
  7. Мова йде не про зменшення суми податків - може бути таким самим, але одним, хіба що буде змінений розподіл податкового тиску на різні споживацькі групи.
  8. Розрахунок та контроль податків спрощується, велика кількість держслужбовців та зайвих бухгалтерів, etc. звільняється та поповнює лави виробничих сил, спрощується програмне забезпечення, апаратні потреби.
  9.  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.