ХVIII Київський міжнародний турнір з боротьби

17 лютого 2012, 16:35
Власник сторінки
0
574
ХVIII Київський міжнародний турнір з боротьби

15-16 лютого 2012 року у м. Київ у Палаці спорту України відбувся ХVIII Київський міжнародний турнір з боротьби. У турнірі взяли участь близько 300 учасників із 27-ми країн світу.

15-16 лютого 2012 року у м. Київ у Палаці спорту України відбувся ХVIII Київський міжнародний турнір з боротьби. У турнірі взяли участь близько 300 учасників із 27-ми країн світу.

Україна приймала представників Австрії, Азербайджану, Білорусі, Канади, Німеччини, Грузії, Ізраїлю, Латвії, Литви, Монголії, Росії, Словаччини, Тунісу, Єгипту, США, Узбекистану, України та ін.

Слід зазначити, що Київський міжнародний турнір з вільної та жіночої боротьби збирає щорічно близько 30-ти країн-учасниць. Українська школа боротьби має давні традиції, а імена наших спортсменів відомі далеко за межами Батьківщини.

Вже традиційно для вітчизняних атлетів турнір став відбірковим етапом перед чемпіонатом Європи, який через місяць пройде в Сербії, і ліцензійними турнірами, які пройдуть у квітні-травні. Організований у 1994 році турнір швидко набув популярності.

І цього року у ваговій категорії до 96 кг переміг Валерій Андрійцев, студент юридичного факультету НУДПСУ, майстер спорту міжнародного класу з вільної боротьби, чемпіон Європи, чемпіон світу серед молоді, чемпіон Кубку України 2011 року, який у фінальній сутичці переміг минулорічного чемпіона цього турніру, переможця першості Європи серед юніорів, чемпіона світу серед молоді, срібного призера Гран-Прі «Іван Яригін», володаря Кубку світу Алена Засєєва.

Напружена боротьба вимагала від спортсменів тотального контролю та повної віддачі з обох сторін, проте у безкомпромісному поєдинку з гідністю одержав перемогу саме наш спортсмен – Андрійцев Валерій!
Серед жінок-володарів призових місць турніру також є наша спортсменка – студентка факультету фінансів та банківської справи НУДПСУ, заслужений майстер спорту з вільної боротьби, чемпіонка світу Когут Олександра, яка посіла почесне ІІІ місце у ваговій категорії до 51 кг.

Це не всі перемоги наших спортсменів цієї зими. Так, студент юридичного факультету, майстер спорту міжнародного класу з греко-римської боротьби, чемпіон України, срібний призер чемпіонату Європи Балицький Костянтин, який на чемпіонаті України з греко-римської боротьби, що відбувся 13–15 січня 2012 р. у м. Сімферополь, став золотим призером у ваговій категорії 60 кг. У фінальному поєдинку він поборов свого земляка Кримова Даніїла, майстра спорту міжнародного класу з греко-римської боротьби, чемпіона і призера кубків України, переможця Турніру «Golden Grand Prix» у Стамбулі. Всього у чемпіонаті взяли участь 200 спортсменів у таких вагових категоріях: 55 кг, 60 кг, 66 кг, 74 кг, 84 кг, 96 кг та 120 кг.

Потрібно зауважити, Костянтин Балицький є членом Національної збірної України з греко-римської боротьби, яка провела збори в Угорщині. Своєрідною контрольною роботою проведеної підготовки стала участь українців у Hungarian Golden Grand Prix, що пройшов 11–12 лютого 2012 року у Сомбатхєї. У ваговій категорії 60 кг наш спортсмен посів почесне II місце.

У запеклій боротьбі Балицький К. поборов серба та господаря килима угорця, а у полуфіналі – словака. Проте у фінальному поєдинку він поступився представнику Туреччини Мустафі Саглану і став володарем срібної медалі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.