Толерантність у сучасній Україні.

24 лютого 2012, 21:50
Власник сторінки
Головний кореспондент студентської газети "Медіа Коледж".
0
576

Для початку треба зрозуміти, що ж таке толерантність? Толерантність (від лат. tolerantia – терпіння) – терпимість до чужого способу життя, поведінки, звичаїв, почуттів, ідей, вірувань є умовою стабіль

Для початку треба зрозуміти, що ж таке толерантність? Толерантність (від лат. tolerantia – терпіння) – терпимість до чужого способу життя, поведінки, звичаїв, почуттів, ідей, вірувань є умовою стабільності та єдності суспільств, особливо тих, які не є гомогенними ні у релігійному, ні в етнічному, ні в інших соціальних вимірах. Чи толерантні українці? На мою думку ні, адже на території  України існує безліч етностереотипів та негативних історичних міфологем, пов’язані наприклад з єврейським народом. Для подолання цих проблем потрібно робити регіональні дослідження національних меншин, які б дозволили глибше познайомитись з історією народу як національної меншини, так і українського, адже вони жили на спільній території і вели разом побут. Для популяризації вивчення історії національних меншини Київщини, а також для боротьби з антисемітизмом, та для гармонізації міжетнічних стосунків ученицею Білоцерківського економіко-правового ліцею Улибіною Іванною була написана наукова робота на тему: «СТАН ОсвітИ єврейського населення в БІЛій ЦЕРКВі в  ХІХ століттІ» обрана тема має значний виховний потенціал, її розробка сприятиме вихованню у молоді толерантності та прагнення подолати штучну упередженість у міжетнічних стосунках. Потреба наукової розробки даної проблеми викликана відсутністю спеціальних досліджень в історіографії з історії освіти єврейського народу, велика кількість представників якого мешкала в зазначений період в Київській губернії. Тут розвилася національна єврейська культура, мова (ідиш), міцні позиції мала ортодоксальна релігія євреїв, поширювалося хасидське вчення, набирав розмаху рух Гаскала, а також утворилася мережа громадських та державних єврейських навчальних закладів.

Тож перед тим як вступати в конфлікт на етнічному грунті, варто знати історію як свого народу, і свого опонента. А людина, яка достатньо освічена в даному питанні, ніколи не опуститься до образ спровокованих національністю. Тож будьмо толерантними.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.