День захисника Вітчизни

26 лютого 2012, 19:03
Власник сторінки
0
508

Що святкуємо?


  Сьогодні, 23 лютого, в Придністров’ї, Україні, Білорусі, Киргизстані та Росії святкують День захисника Вітчизни, у світі – Міжнародний день стерилізації тварин. У Чечні – День національної скорботи, у Гайана – День Республіки, у Швейцарії – Бернский карнавал.Цікаво, що в Росії та Киргизстані цей день вихідний, а в Україні і Білорусії продовжує залишатися робочим днем.
Святкування встановлене у СРСР в 1922 році як День Червоної армії і флоту. З 1949 до 1993 рік носив назву День Радянської Армії і Військово— Морського флоту.
Газета «Правда» в той час повідомляла:
“Влаштування дня Червоного подарунку в усій Росії перенесено на 23 лютого. У цей день у містах і на фронті буде організовано святкування річниці створення Червоної Армії, що виповнилася 28 січня.”
В 1933 р Климент Ворошилов на урочистому засіданні, присвяченому 15-й річниці РСЧА, визнавав:
“До речі сказати, приурочення святкування річниці РСЧА до 23 лютого носить досить випадковий і важко зрозумілий характер і не збігається з історичними датами.”
Якщо брати новітню історію, то в Україні свято дня захисника Вітчизни було встановлено Президентом у 1999 році. «Враховуючи численні звернення громадських організацій, ветеранів війни, та з метою сприяння патріотичному вихованню молоді…», – таке обґрунтування наведене в його Указі від 23.02.99 № 202. З того часу щорічне свято знов набуло офіційного статусу.
Ніякого стосунку до України цей день не має.Відзначення такого свята має сприяти подальшій консолідації нашого суспільства, напрацюванню спільних поглядів на історичне минуле нашої держави, толерантного ставлення до людей, які присвячують своє життя справі захисту Вітчизни. Віктор Ющенко пропонував встановити 29 січня День захисника вітчизни на вшанування подвигу Героїв Крут.
У нас є близьке нам наше національне свято – це Свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке ми асоціюємо з Днем слави українського козацтва і Днем утворення Української Повстанської Армії. Адже саме козаки та УПА дійсно захищали свого часу нашу Вітчизну. Власне цей день ми мали б святкувати як День захисника Вітчизни.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.