Мой отчет о депутатской деятельности за 2011 год

27 лютого 2012, 11:46
Власник сторінки
0
441

Мой отчет о депутатской деятельности за 2011 год

Вчера в ленте новостей я прочел одну достаточно забавную новость касательно депутатов-блогеров (http://dumskaya.net/news/deputaty-rodiny-ne-lyubyat-izvraschencev-v-fejsb-017671/), чьи посты представляют из себя поток пустой болтовни и ничем не связанные факты. После этого очень захотелось пояснить, что моя деятельность как депутата сводится не только к «умничанию» перед монитором, но и к реальным действиями, которые я хотел бы в полном объеме представить читателям в своем депутатском отчете:

Звіт депутата Одеської обласної ради VІ скликання
Борнякова Олександра Сергійовича

про роботу за період з 16 листопада 2010 року по листопад 2011 року

Представляючи інтереси виборців, депутат обласної ради, відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» (частина 1 та 6 статті 1 ), щороку зобов’язаний звітувати перед виборцями про свою роботу, про здобутки та подальші перспективи. Тому, кожен член громади має право знати, як працює обраний громадою депутат.

Протягом року, як член постійної комісії з питань інформатизації та зв’язку, приймав участь у обговоренні більше ніж 60 питань, що стосувалися питань впровадження інвестиційних проектів в галузі інформатизації та зв’язку. Опікувався питаннями розвитку та впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у систему охорони здоров’я. Крім того, пріоритетними питаннями поставали впровадження технології електронного урядування, створення освітніх онлайн-округів Одеської області, впровадження системи GPS моніторингу в транспортну інфраструктуру. Гостро критикував недостатнє виконання обласного бюджету щодо фінансування за дев’ять місяців 2011 року регіональної програми інформатизації Одеської області.
Принциповими були мої пропозиції щодо проекту Програми соціально-економічного розвитку Одеської області на 2012 рік з приводу недостатніх кроків, що зроблені у 2011 році задля зміцнення здоров’я населення. Розпочатий процес реформування системи охорони здоров’я з провадженням на першому етапі, організації мережі закладів первинного та вторинного рівня медичної допомоги гальмувався недостатнім фінансуванням. Водночас, Одеська область – це область з низьким рівнем фінансування охорони здоров’я, неукомплектованістю штатних посад у сільських медичних закладах та низьким рівнем оснащення, особливо у сільські місцевості. Тому, на моє переконання, виникає потреба у впровадженні нового пілотного проекту в Одеській області з докорінно новою стратегічною концепцією реформування системи охорони здоров’я, де в основу покладено першочерговість заходів, спрямованих на профілактику захворювань та забезпечення більш якісної та доступної спеціалізованої медичної допомоги населенню.
Нажаль, обласній раді VІ скликання не вдалося створити атмосферу відкритості, налаштованності на конкретну співпрацю з опозиційними силами та не зроблені суттєві кроки у напрямку консолідації зусиль, пошуку консенсусу у вирішені нагальних потреб громадян. Звідси і небажання влади співпрацювати з депутатами від опозиції у відпрацюванні депутатських ініціатив та звернень. З огляду на це, не вдалося збільшити перелік об’єктів у Болградському, Арцизькому, Тарутинському районах, які будуть фінансуватися за рахунок обласного Бюджету Розвитку у 2012 році. Тому, у 2012 році буде профінансовано капітальний ремонт будівель лікарні у м. Арциз – 1.200.00 грн. Будівництво спортивного комплексу по вул. Добровольського у м. Арциз — всього 500.0 грн. За сприяння нашої фракції у Болградський район будуть спрямовані кошти на розробку проекту та капітальний ремонт водогону Оксамитне – Болград. Нажаль пропозиції щодо виділення коштів Тарутинському району не були почуті.
Протягом року моя діяльність, як члена фракції «ВО»Батьківщина»», була спрямована на виконання передвиборчої програми політичної сили. Тому, мною, у співавторстві із колегами по фракції було підготовлено та подано до розгляду обласної ради проект рішення про звернення до Президента України та Уряду щодо неприпустимості застосування органами влади методів та засобів насилля при реформуванні підприємств море-господарського комплексу. Нажаль, дане звернення не було підтримане більшістю в обласній раді. Тому, було прийнято рішення надіслати вищезазначене звернення від імені народних депутатів України – Радковського О.В., Лемзи В.Д., Дубового О.Ф.
Забезпечення контролю за розподілом та ефективним використання бюджетних коштів, комунального та державного майна – основний пріоритетний напрямок моєї депутатської діяльності.
Із колегами по фракції ми одними з перших відгукнулися та почали активно діяти на відкритий лист колективу санаторію «Лермонтовський», звернулися до керівництва області з проханням вжити дієвих заходів та не допустити реалізації сценарію банкрутства та продажу санаторію. Водночас, з метою врегулювання ситуації навколо санаторію, був наданий для затвердження проект рішення обласної ради щодо направлення Звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.
Активною була моя позиція при розробці та прийнятті обласного бюджету 2011 року щодо збалансованого розподілу бюджетних коштів на виконання регіональних програм, а саме — мізерності фінансування регіональної програми Здоров’я, програми протидії захворювання на туберкульоз, де затверджено видатків 2629.4, а профінансовано за 9 місяців всього 628.0, що складає 23% від запланованих видатків
Критичними були виступи щодо недостатнього розподілу коштів на підтримку підприємництва — ганебний підхід при фінансуванні заходів, направлених на підтримку малого бізнесу. Так за дев’ять місяців 2011 року на вищезазначені заходи направлено 62.6 тис. грн., що складає 6, 5% від запланованого рівня.
Контроль за встановленням економічно обґрунтованих тарифів на комунальні послуги.
З огляду на те, що Обласна рада не має важелів впливу на формування тарифів у містах та населених пунктах області, реагуючи на чисельні звернення мешканців Арцизького району та зважаючи на громадське обурення з приводу необґрунтованості цін на комунальні тарифи, вкрай поганою якістю питної води, мною направлено більше десяти депутатських звернень до органів виконавчої влади Арцизького району та області, органів місцевого самоврядування щодо необґрунтованості тарифів на водовідведення та водопостачання у місті Арциз. Відбулися неодноразові зустрічі з ініціативною групою та керівництвом міста Арциз щодо цього. Проведений перерахунок ціноутворення тарифів Державною комісією по цінам, але, нажаль, позицію місцевих депутатів та керівництва міста не вдалося переконати.
Активна співпраця з громадською організацією «Громадська ініціатива Південного регіону» підштовхнула мене гостро підняти питання щодо екологічної безпеки Одеської області внаслідок негативного впливу на стан навколишнього природного середовища Одеської області, екології екосистеми Чорного моря в результаті впровадження проекту «Про ведення першочергових робіт і будівництва системи відводу стічних вод від станції біологічної очистки Південна у м. Одеса на об’єкті «Глибоководний випуск». Але, нажаль, реакція влади – тільки відписки та велике небажання перевірити, а де ж, насамперед, поділися мільйони гривень, виділені державою і чи потрібен, взагалі, такий коштовний і такий, що не пройшов експертизу проект для Одеської області.
Одним з головних пріоритетів моєї депутатської роботи цього року був захист прав «Дітей війни» щодо виплати щомісячної державної соціальної допомоги», згідно вимог ст. 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни». У громадські приймальні, що розташовані у Арцизькому, Болградському, Тарутинському районах до мене за допомогою у сприянні виконати зобов’язання суду, виплатити вищезазначену соціальну допомогу звернулося понад 150 осіб. Мої чисельні звернення до голови облдержадміністрації, Апеляційного адміністративного суду, Головного управління соціального захисту населення тощо, не дали у більшості випадків позитивного результату, зважаючи на безпідставну з цього питання позицію Уряду України та Президента.

Робота у багатомандатному виборчому окрузі

Відповідно до ст.10 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», був затверджений графік проведення особистих прийомів громадян у закріпленому за депутатом виборчому окрузі, що включає Арцизький, Болградський, Тарутинський райони.
За цей рік до мене звернулося 312 людей, включаючи колективні звернення. Переважно це мешканці Арцизького, Болградського, Тарутинського районів, які зверталися до мене особисто на прийомах громадян та надсилали листи. На всі звернення я даю відповіді письмово, в телефонному режимі, або вирішую проблему прямо на особистому прийомі. Частина звернень – особисті думки та пропозиції громадян щодо моєї роботи в обласній раді: щодо питань аграрної політики та земельних відносин, житлового господарства, забезпечення питною водою, ремонту доріг, ФАПів, дуже багато звернень про надання матеріальної допомоги.
Реагуючи на проблеми громадян мною підготовлено та надіслано до різних державних установ та організацій для захисту законних прав та інтересів громадян 49 депутатських звернень.
Найактуальнішими питаннями, які порушувались у зверненнях, були питання соціального захисту.
Нам вдалося забезпечити інвалідним візком хлопчика інваліда, хворого на ДЦП, який мешкає у с. Петрівка Тарутинського району; матеріально допомогти та здійснити косметичний ремонт помешкання сім’ї інвалідів по зору Фоменко. Зібрали кошти для лікування маленької Марійки Назарової, домоглися в отриманні соціальних пільг вдові Інваліда ВВв Демідовій А.Г., а пенсіонерка Курзякова отримала субсидію на паливо,
Забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізації прав і свобод громадян – одне з найболючіших питань, що порушуються у зверненнях. Занепокоєння викликає неналежна реакція прокуратури, міліції: відписки, що часто надходять на такі мої депутатські звернення. Але мені вдалося допомогти ветеранові ВВв Вараві М.І. та заставити Арцизький райвідділ міліції належним чином відреагувати на його заяви. Аналогічно заставили відреагувати відповідно до закону обласну прокуратуру, на звернення інваліда 3 групи Кукурудзяка, що з Болградського району.
Гостро значущим питанням для сотень мешканців Арцизького району – є питання розпаювання земель колишнього дослідного господарства ім. Кутузова. Разом з народним депутатом України Радковським О.В. нам, нажаль не вдалося довести можновладцям всю актуальність цього болючого питання, але протягом наступного 2012 року, до вступу у силу Закону України «Про ринок землі», ми повинні все ж-таки домогтися надання згоди Кабінету Міністрів України та Академії аграрних наук на розпаювання земель колишнього дослідного господарства і дати надію людям господарювати на своїй землі.
Виконуючи накази виборців, я активно долучився до вирішення питань, що стосувалися сприяння у прискоренні виготовлення та видачі державних актів на земельні ділянки сільськогосподарського призначення та присадибні ділянки. Зазначу, що найбільше надійшло звернень щодо цього від мешканців Болградського району. З цього приводу мною особисто надіслані депутатські звернення до Обласного та районних управлінь Держкомзему та отримані позитивні результати, зокрема щодо мешканців села Червоноармійське.
Питому вагу складають звернення, що надійшли до мене від пенсіонерів – Дітей війни: 151 звернення щодо виплати щомісячної державної соціальної допомоги. Незважаючи на чисельні мої звернення, навіть до голови Одеського Апеляційного адміністративного суду, до кінця не вдалося домогтися остаточної виплати всім, хто до мене звернувся. Але позитивно вирішилося питання щодо підключення до електропостачання будинку Роз’їзд 1, що у м. Арциз та приємно, що літня жінка Стойкова М.І. все ж таки отримала почесне звання Мати героїня.
Одним з головних напрямків своєї роботи вважаю турботу про дітей та юнацтво. Позитивно вирішено питання щодо подальшого функціонування дитячого дошкільного закладу №7 у м. Болград. Разом з моїми помічниками у Арцизькому, Болградсько му районах мною ініційовано та проведено дитячий поетичний конкурс, практичний семінар фотоклубу, літературний конкурс для дітей «В гостях у казки», відсвятковано разом з малечею День захисту дітей, де дітям були вручені коштовні подарунки та грошові заохочення. Вважаю дуже важливим стимулом для дітей — відзначення досягнень школярів у навчанні, тому ми нагородили цінними подарунками випускників — відмінників навчання Арцизького аграрного ліцею.
Як син свого батька, бойового офіцера Афганця, просто вважаю своїм обов’язком допомагати тим, хто цього потребує. Це є основним чинником моєї допомоги у проведенні реставраційних робіт пам’ятника героям — інтернаціоналістам, що у Болграді. Реагуючи на звернення Христева О.В., виділені коштів на будівництво дороги.
Мною особисто профінансовано будівництво тротуарів у військовому містечку м. Болград; виділені значні кошти на ремонт доріг у м. Болграді, підведене газове опалення до багатоквартирного будинку м. Болград; відремонтовано каналізаційну мережу м. Болград; безкоштовно передано с. Виноградівка комп’ютер та виділені кошти на видання книги про село з нагоди святкування його 200 річчя. Особлива увага приділяв наданню матеріальної допомоги особливо нужденним громадянам.
Болградський ліцей отримав безкоштовно мультимедійний клас; Болградській центральній лікарні надані власні кошти та придбано дорого- вартісне медичне обладнання.
Не залишилися без моєї турботи і особливої уваги соціально незахищені громадяни, яким було виділено матеріальну допомогу на прожиття та лікування. Ветерани війни — кожний отримав безкоштовну підписку на газету «Панорама».

Депутат Одеської обласної ради О.С. Борняков

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.