Три питання до опозиції

27 лютого 2012, 20:17
Власник сторінки
0
536
Три питання до опозиції

Парламентські вибори не за горами. Час збирати каміння як для влади, так і для опозиції близиться невпинно.

Нещодавній рейтинг найбільш впливових політичних сил в країні показав значне зниження авторитету провладної партії, що мало б давати зелене світло для рішучих дій опозиції задля отримання влади. Але, натомість, як не смішно, опозиційні партії, в ідеалі мали б розподілити між собою ці втрачені бали – істотно їх на себе не перетягнули. На противагу зросла кількість респондентів, яким важко визначитись із вибором – справді, - ось де бали зосередились. В чому ж криється парадокс? Парадоксом результатів такого опитування стала надто аморфна позиція, невизначеність і різношерстість «об’єднаної » опозиції. Для опозиції це не втішна інформація. Скидається на те, що опозиція не прагне вигравати на виборах до парламенту, бо для пересічного громадянина, яким є і я, її досягнення видаються надто скромними, я б сказав – крайньо мізерними. І якщо вона вважає, що перемога впаде прямо із неба, себто ПР така «чорна», а ми такі «білі» – це звичайнісінька облуда. За цю перемогу треба буде добряче попотіти. Треба посилено працювати над електоратом, бо, що ми бачимо? Дані цифри у дзеркальному відображенні характеризують незрозумілу для багатьох байдужість опозиції до роботи над своїм виборчим полем.  Якщо я навіть і однозначно проти чергового засилля політичної сили влади у парламенті, я, даруйте мені, не знаю, кому віддати свій голос. Чесно – не знаю. Не хочеться вчергове бути ошуканим.

Я вважаю, багато із виборців у день виборів справді спантеличено стоятимуть перед вибором.

Тому для покращення ситуації існують, щонайменше три питання-пропозиції до опозиції:

1.     Де рейтинг політиків - потенційних кандидатів депутатів по кожному мажоритарному виборчому округу?

2.     Де незалежні ЗМІ на місцях? Якою є можливість висловлення думок в умовах тотального цензурування текстів?

3.     Де просвітницька робота із виборцями?

Таким чином, на мою думку, конструктивна реакція на ці принаймні три прості запитання можливо стануть для опозиції фарватером в електоральній грі по мажоритарних виборчих округах. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: опозиція,мажоритарні округи,ВИБОРИ 2012
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.