Міліція знову перешкоджала проведенню мирної акції "Справжній УРКАїнський ПРЕЗ"

29 лютого 2012, 14:03
Власник сторінки
журналіст
0
505

Детальніше про події читати тут

У середу, 29 лютого, активісти громадських об'єднань планували провести мирну акцію "Справжній УРКАїнський ПРЕЗ..." біля будівлі ГУ МВС по м. Києву. Але міліція перешкодила проведенню акції, не представившись і ніяк не мотивуючи свої дії.

Акцію планували провести на підтримку ув'язнених 24 лютого активістів за роздачу презервативів "Партія кондомів". Втім, працівники СБУ в цивільному зустріли активістів ще на підході до місця проведення акції. Вони встали живим щитом і перешкоджали проходу. Попри наявність офіційного повідомлення про акцію, кремезні хлопці в цивільному намагалися відібрати надуті презервативи, що символізували "Партію Кондомів" із самим уркаїнським ПРЕЗом на чолі. Дівчину, що тримала кондоми намагалися забрати разом із "Партією", втім, решта активістів не дали цього зробити.

Активісти були змушені провести пікет прямо біля пішохідного переходу, зі сторони готелю "Інтерконтиненталь", з якого висипали здивовані японські туристи й розгублено знімали події на камери. На імпровізованому пікеті виступив Микола Коханівський, який підтримав ув'язнених активістів.

Акція вкотре довела неадекватність міліції та спецслужб, які бояться будь-якої, навіть мирної критики влади з боку молодих вуличних активістів.

"Попри опір "жандармерії" ми й надалі плануємо проводити подібні акції на підтримку ув'язнених активістів, а також такі, що викривають суть істоти, що називає себе "президентом" України, а насправді є лише ПРЕЗом", - каже Юрій Барабаш, активіст Чорного Комітету.

Акцію проводили активісти різних громадських об'єднань, зокрема, "Чорного Комітету", КУПРу, Братства св. Луки.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: акція,міліція,ЧорКом,презервативи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.