Пам’ятна дата: 94 річниця звільнення Києва від радянсько-російських загарбників

01 березня 2012, 14:31
Власник сторінки
лідер "Української громади Києва"
0
884

94 річниця звільнення Києва від радянсько-російських загарбників

Сьогодні виповнюється 94 роки як війська Української Народної Республіки визволили Київ від радянсько-російських окупантів. Цей день став одним зі значних і радісних моментів історії Києва.

 

Уявіть, наскільки в ті дні 1918 року в людей був піднесений бойовий дух, якщо до Армії УНР у Києві приєдналось більше 4,5 тис. добровольців, внаслідок чого запорозький загін 3-курінного складу, який складався з близько 3 тис козаків, у Києві збільшився до 7,5 тис. і перетворився на Окрему Запорозьку бригаду 5-полкового складу.

 

Після звільнення Києва були визволені: 16-17 березня Лубни, 27 березня Полтава, 8 квітня Харків, 12 квітня Павлоград Дніпропетровської області, 17 квітня Олександрівськ (тепер Запоріжжя) та Слов’янськ Донецької області, 18 квітня Мелітополь Запорізької області, 22 квітня Джанкой в Криму, 24 квітня Сімферополь і т.д. Ми були близькі до перемоги.

 

І хоч в результаті УНР тимчасово припинила збройні дії, боротьба за незалежність України не припинялась ніколи.

 

 Зі святом Вас українці!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.