А ви до виборів готуєтесь?

02 березня 2012, 14:04
Власник сторінки
0
543

Ми чітко бачимо, що громадські лідери мають взяти під контроль парламентські вибори, бо інакшекраїну не змінити.

Громадські організації почали підготовку до виборів до Верховної Ради. Старт цьому процесу ми дали напередодні у Запоріжжі на острові Хортиця, де громадські активісти з усієї України підписали Резолюцію ініціативної групи з підготовки Громадянського форуму «Нові лідери – нова країна». Сам же форум відбудеться 15 березня у Кам’янці-Подільському.

Сьогодні ми чітко бачимо, що громадські лідери мають взяти під контроль парламентські вибори, бо інакше не вдасться змінити країну. Нам необхідно вирішити, як будувати цю роботу, як погоджувати дії з політичними партнерами. Саме тому настав час для проведення громадянського форуму, де будуть озвучені ці питання і ухвалені рішення. 

До ініціативної групи, яка займатиметься підготовкою форуму, увійшли представники практично усіх областей України. Ці громадські активісти представляють об’єднання підприємців, чорнобильців, афганців та інших соціальних груп. 

Вже зараз зрозуміло, що громадські організації у передвиборчий період мають вирішити декілька стратегічних питань.

Перш за все, нам необхідно буде забезпечити народний контроль за чинною владою та діями усіх, хто претендуватиме потрапити до парламенту. Ми маємо поставити під жорсткий контроль діяльність органів влади, народних депутатів, політичних партій. Для цього ми будемо аналізувати програми партій і окремих кандидатів на відповідність інтересам людей, доносити об’єктивну інформацію про діяльність влади та політичних партій до громадян. 

Паралельно з цим громадські організації мають докласти зусиль, аби захистити кожен голос на парламентських виборах та не допустити узурпації влади. Ми готуватимемо представників громадськості до участі у виборчих комісіях, розповідати громадянам про їх права та робити усе від нас залежне, аби не допустити можливих фальсифікацій. 

Ще одним важливим спільним кроком громадських об’єднань має стати створення так званого «народного списку» кандидатів у народні депутати у мажоритарних округах. Ми переконані, що у майбутньому складі парламенту повинно бути якомога більше представників громадських організації, які своїми справами, а не тільки словами, довели, що хочуть і вміють працювати на благо країни.  Важливо, що з цими кандидатами ми укладемо «громадський» договір – вони будуть зобов’язані скласти депутатські повноваження, якщо їм висловлять недовіру.

Крім того, громадські об’єднання планують сформувати власний пакет реформ, який базуватиметься на реальних потребах держави і моделі соціально-економічного розвитку в інтересах більшості суспільства, а не чиїхось бізнесових чи приватних інтересах. Для цього ми будемо збирати інформацію про реальні потреби і настрої людей, узагальнювати і оприлюднювати законопроекти. 

Ми переконані, що сьогодні майбутнє України як ніколи залежить саме від громадських організацій і ми маємо використати свій шанс на зміни. Тому ми закликаємо усі об’єднання громадян долучитися до роботи Форуму, аби ми спільним потужним голосом заявили про своє право на життя у вільній демократичній країні, а не у державі із диктаторським режимом.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Выборы,вибори,вперед,общественные лидеры
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.