П’ятихвилинка гніву

06 березня 2012, 11:15
Власник сторінки
Журналист, политолог
0
642
П’ятихвилинка гніву

Так, дійсно: піддався спокусі викласти і свої думки стосовно вчорашнього інциденту на програмі Шустер.Live. Те, що не варте уваги, насправді – стає трендом.

Увесь цей ажіотаж довколо моральності чи неморальності вчинку Олександри Шевченко та Вадима Колесніченка – і є справжньою метою вистави вишезгаданого ток-шоу. Як це і не банально звучить, але інтернет-спільнота вже вкотре потравляє в одні й ті самі тенета. Звичайно, вистава була, можливо, імпровізована. І тут же з’являється купа запитань не до учасників програми, саме до її організаторів. Передусім цікаво: чим, з точки зору змісту та суті, цікаве явище Femen в суспільно-політичній площині, аби представників цього руху запрошуватина прямі ефіри? Згоден, епатажу не бракуватиме, але ж передача претендує на звання сякого-такого аналітичного ток-шоу.

І другий момент: тисячі українців, що подивилися програму Шустер.Live вчора отримали позитивні відчуття. І це головне. Це добре для влади. Це віддушина, випуск пари. Адже, цілком природно, що О.Шевченко дійсно говорила те, що хочуть почути мільйони українців – „як нам набридли усі ці політики – і провладні, і опозиційні, забирайтесь геть”! А потім ще почала гамселити В.Колесніченка. Спрацьовує людська психологія і сприйняття вже діє не на рівні соціальних ролей, а на рівні „5-хвилинок гніву” як у романі „1984” Оруела.

Тобто вчора ми побачили, як нами вчергове маніпулюють. Як з нас викачують сили та енергію для справжнього протесту, або для конструктивної роботи проти тих же злодіянь влади. І це вже не вперше.

І мій блог – і блоги моїх колег, і реакція в коментарях до цих блогів та новин – це все реакція, яка вже запланована режисерами на Банковій, або деінде.

Ми - вже на гачку. Ролі виконано, акторам, сподіваюсь, гарно подякували

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Femen
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.