Плюси спортивного життя

15 березня 2012, 08:53
Власник сторінки
журналіст
0
833

Спорт покращує якість життя. Проте не всі цим користуються.

Єдина краса, яку я знаю, - це здоров’я

Генріх Гейне

Здоровий спосіб життя і не піддавання на провокації реклами шкідливих продуктів «загартовує» організм і робить його сильнішим.

 Український телепростір заповнений рекламою алкоголю. Спонсорство спиртних напоїв телепередач, спортивних матчів популяризує вживання надмірної кількості алкоголю серед населення. Продумані піар-ходи – акції на кшталт: купи пиво і виграєш машину чи подорож на Євро 2012 закликають до постійного вживання в азарті щось там виграти. Вчені давно довели, що пляшка пива впливає на організм так, як 100 грамів горілки. Вживання алкогольних напоїв призводить до звикання, а отже – алкоголізму. Реклама пива від братів Кличків закликає «відчути справжню українську якість», орієнтована на спортсменів і не тільки.

 В наш час продають навіть неповнолітнім дітям алкоголь і цигарки. Винні в цьому не лише батьки, викладачі, а й продавці, що порушують закон. А коли не дотримуються законів  їх «творці» - великий привід задуматись над відповідальністю перед іншими. От нещодавно міністр освіти Дмитро Табачник показав дітям нехороший приклад  куріння в забороненому місці.

 Курити зараз не модно, адже ті, хто курять цигарки, – нащадки іспанських жебраків! Саме вони винайшли їх, коли підбирали з землі недокурені сигари, обгортали їх папером і курили. Зараз модно бути здоровим!

 Академік І.П. Павлов казав: «Якщо люди припинять пити горілку і отруювати серце тютюном, то будуть жити так довго, як Тіціан». А відомий італійський художник прожив 99 років, і до кінця життя створював унікальні картини.

 На мою думку, треба заборонити куріння в усіх громадських місцях. Це піде на користь всім і відвідувачам і власникам закладу. Адже набагато приємніше ходити туди, де свіже повітря, а не сірий смог. За даними досліджень Київського міжнародного інституту соціології, 84% українців підтримують прийняття закону, який заборонятиме курити всередині більшості громадських приміщень, включно із усіма робочими місцями, житловими будинками, офісами. Такий висновок міститься в дослідженні, яке було проведене КМІС на замовлення організації Quirk Global Strategies. Законодавство про повну заборону куріння в ресторанах та кафе підтримують 77% населення, в барах –  74% населення.

 Загалом 91% українців визнає пасивне куріння шкідливим для здоров’я: 35% українців «сильно турбує», коли їх обкурюють, 31% «доволі сильно», 16% «лише трохи» та 17% «зовсім не турбує».

 83% українців вважають, що права клієнтів та працівників дихати чистим, вільним від диму повітрям, зокрема, в ресторанах, барах та кафе є вищими, ніж права курців там курити. Права курців забруднювати повітря токсичними речовинами тютюнового диму ставлять вище лише 8% українців.

 Уряд повинен робити більше для захисту кожного працівника, включно з працівниками ресторанів, барів і кафе, від впливу сигаретного диму інших людей – так вважає 88% українців.

 Популяризація шкідливого способу життя негативно відображається на здоров'ї українців. Хибне враження, що курити і пити – це модно збагачує тютюнових і алкогольних магнатів, а постійні споживачі такої продукції ризикують втратити своє здоров'я дуже рано. Плутарх говорив: «Хто розраховує забезпечити собі здоров'я, перебуваючи в ліні, той чинить так само безглуздо, як і людина, яка думає мовчанням удосконалити свій голос».

 Для того, щоб бути в тонусі слід дотримуватись декількох правил:

   вживати якісну і здорову їжу (забути про фаст фуди, або ж зменшити споживання їх до мінімуму),

 – займатись спортом. Дуже корисною є зарядка і ранкова пробіжка Видів є багато, кожен може обрати собі те, що подобається найбільше.

 – позбутись шкідливих звичок, якщо вони є.

 Здоровим бути вигідно перш за все для себе. Влада не подбає про Ваше «покращення життя вже сьогодні». І ліки, куплені в аптеці не гарантують повного зцілення і прекрасного самопочуття в перші секунди прийняття пігулок. Щоб завтра не було погано, треба змінювати на краще сьогодні.

 Людські можливості ще повністю не вивчені. Можливо, ті що зараз досягають неймовірних висот в музиці, спорті, мистецтві – не межа, а закономірність і це може досягнути кожен при великому бажанні, праці й наполегливості? Якщо поставити перед собою мету і робити все, щоб її реалізувати, то всі обставини будуть сприяти цьому, щоб вона здійснилася.

Дев'ятирічний хлопчик Тарас Хомут з міста Бучач на Тернопільщині, незважаючи на досить юний вік, досяг унікальних результатів у спорті. Він може зробити 1700 відтискань від підлоги без перерви. Цим спортивним досягненням встановлено рекорд України.

 Його брат, чотирнадцятирічний Анатолій Хомут, лежачи піднімає тулуб 1500 разів без відпочинку. І хто після цього скаже, що людині не під силу такі фізичні навантаження?

 Чемпіонами не народжуються, ними стають. І в кожного є шанс та можливості наблизитись до створеного в уяві досконалого образу людини, якою хочемо стати. Для цього необхідно мобілізувати всі свої здібності та йти вперед до мети. Потрібно зробити перший крок і йти далі, не зупиняючись на досягнутому.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.