Петро Мельник: "Майбутній податківець має проповідувати моральність"

15 березня 2012, 17:34
Власник сторінки
0
449
Петро Мельник:  Майбутній податківець має проповідувати моральність

16 лютого народний депутат України Петро Мельник взяв участь у круглому столі на тему "Якою повинна бути школа майбутнього?"

16 лютого народний депутат України Петро Мельник взяв участь у круглому столі на тему "Якою повинна бути школа майбутнього?", який проходив в Інституті Горшеніна. Учасники круглого столу активно дискутували щодо реформування системи освіти в Україні. Ректор Національного університету ДПС України Петро Мельник висловив свою думку щодо цього питання, та на прикладі реформування у Податковому університеті розказав, як це відбувалось.

"Я маю відношення до вищої освіти. 20 років я очолюю навчальний заклад державної податкової служби України. Але, якщо говорити про реформування, то в навчальному закладі, якому зараз 90 років (він пройшов шлях від технікуму, коледжу, інституту, академії, національної академії до національного університету), як на мене, найбільша проблема, щоб була оця свобода творчого пошуку, щоб вона не була обмеженою. І з відповідними (елементарними економічними) правами: керівника закладу, вченої ради, конференцій трудового колективу", - сказав він.

За словами ректора, потрібно надати можливість розвиватись освіті за рахунок додаткових надходжень, що буде сприяти вищим навчальним закладам впроваджувати сучасні технології, конкурувати з європейськими вузами.

Національний університет ДПС України співпрацює з іноземними навчальними закладами, в свою чергу, студенти можуть паралельно отримувати диплом і Національного університету податкової служби, і іноземного закладу - Академії фінансів Варшави, Сорбони чи Загребського університету.

"До речі, Франція – єдина держава в Європі, яка фінансує підготовку в своїх університетах представників інших країн, не тільки національні кадри. Тому, як на мене, зараз здібна молода людина, яка хоче в цьому житті чогось досягнути, може отримати серйозну вищу освіту", - сказав Петро Мельник.

"Дуже важливо, що майбутній податківець проповідує моральність. Найважливіша увага в законі про вищу освіту має приділятися духовним цінностям. Ми повинні вивести політчну складову за межі навчального закладу, бо тільки особистість може створити особистість", - додав ректор.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Петро Мельник,освіта,вища освіта,нудпсу,інститут горшеніна,школа майбутнього
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.