Україна – країна бюрократії, яка перемогла

16 березня 2012, 14:13
Власник сторінки
0
576

Справа, яку ми започаткували, надзвичайно важлива. Країна потребує оновлення політикуму, бо діюча влада просто руйнує нашу державу. На шляху до змін ми здолаємо усі перешкоди.

Цього тижня мав чергову змогу переконатися в тому, що в Україні перемогу здобула бюрократія. Не знаю, на якому місці рейтингу ми за рівнем нашої демократії, але можемо повчити кого завгодно вимагати довідки для отримання інших довідок.

1 березня на Хортиці ініціативна група з представників громадських організацій ухвалили рішення про проведення 15 березня у Кам’янці-Подільському форуму «Нові лідери – нова країна». Тоді було  визначено чотири головні напрямки роботи: народний контроль обіцянок політиків і дій влади, підготовка пакету народних реформ, висунення і підтримка народних кандидатів та захист результатів волевиявлення. Ми почали готуватись до цього заходу і завчасно звернулись до Міністерства культури з проханням дозволити провести наш Форум, оскільки історичний центр Кам’янця-Подільського входить до складу історико-культурного заповідника.

Відповідь Мінкульту прийшла «вчасно» - 13 березня, тобто за 2 дні до запланованої дати проведення форуму, нам повідомили, що для отримання офіційного дозволу нам необхідно надати на розгляд до Департаменту культурної спадщини та культурних цінностей Мінкультури проектні матеріали на розміщення сцени, а також отримати погодження Хмельницької обласної державної адміністрації та Національного історико-культурного заповідника «Кам’янець».


Іншими словами, бюрократична машина нам відмовила, оскільки отримати усі необхідні довідки за один день просто нереально. 

Але така заборона не може стати на заваді громадянської ініціативи розробити механізм впливу на перебіг парламентських виборів восени цього року. Наш Форум відбудеться за будь-яких умов і тепер вже у серці України, у Києві, 21 березня. Сюди приїдуть понад 1000 представників різноманітних громадських організацій та рухів з усіх регіонів.

Справа, яку ми започаткували, надзвичайно важлива. Країна потребує оновлення політикуму, бо діюча влада просто руйнує нашу державу. На шляху до змін ми здолаємо усі перешкоди. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: влада,вперед
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.