В один момент позбавили посад одразу трьох мерів міст-супутників атомних станцій

16 березня 2012, 14:58
Власник сторінки
Creator
0
474

Шляхом відвертих маніпуляцій майже одночасно були усунуті з посад троє керівників міських громад, які обиралися від опозиційних сил або за їх підтримки.

За останні два тижні в незаконний спосіб були відсторонені від виконання своїх обов’язків міські голови відразу трьох міст-супутників українських атомних станцій: Андрій Стулін – міський голова Южноукраїнська, Миколаївської обл., Ольга Омельчук – міський голова Нетішина, Хмельницької обл., Сергій Анощенко – міський голова Кузнецовська, Рівненської обл.

Про це на брифінгу у Києві повідомив координатор громадянського руху «Спільна Справа» Олександр Данилюк.

За його словами, цей факт був встановлений в ході всеукраїнського моніторингу, який здійснює «Спільна Справа» напередодні парламентських виборів 2012 р.

«Шляхом відвертих маніпуляцій законодавством майже одночасно були усунуті з посад троє керівників міських громад, які обиралися від опозиційних сил або за їх підтримки. При цьому мер четвертого українського міста-супутника Енергодара Запорізької області не має жодних проблем. І, цілком очевидно, лише тому, що є членом Партії регіонів, очолює її міську організацію, активно втілює в життя «лінію партії» по придушуванню будь-яких кроків опозиції в своєму місті», – зазначив Данилюк.

На його думку, ця ситуація пов’язана виключно з наближенням парламентських виборів.

«Влада знову широко задіяла технологію, відпрацьовану на виборах до місцевих рад у жовтні 2010 р., з недопущення до виборчого процесу рейтингових опозиційних кандидатів та усунення з посад керівників, обраних від опозиції, з метою забезпечити провладним кандидатам максимально комфортні умови для балотування та здійснення масових фальсифікацій», – підкреслив координатор «Спільної Справи»

Прес-служба громадянського руху «Спільна Справа»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.