Знаю як позбутись Леніна

20 березня 2012, 17:37
Власник сторінки
лідер "Української громади Києва"
0
623

…протягом місяця.

На сьогодні в Києві існує чотири вулиці, що носять ім’я Леніна: в Дарницькому районі, мр-н Бортничі; в Деснянському районі, с. Троєщина; в Солом’янському районі, мр-н Жуляни та в Святошинському районі. Ситуацію треба змінювати.

Днями О. Бригинець зробив заяву, що якщо почати процес перейменування цих вулиць вже сьогодні, то реальне перейменування відбудеться не раніше ніж через рік-два.

Я впевнений, що ці вулиці можна перейменувати значно оперативніше. Завтра (21 березня 2012 року) відбудеться засідання комісії КМДА з найменувань і пам’ятних знаків, де вже можна буде розглянути це питання. Протягом тижня розглянути його на комісіях Київради з питань культури та туризму і з питань місцевого самоврядування і вже 5 квітня винести його на сесію Київради.

Розумію, що така форма роботи вимагає синхронної дії КМДА та Київради в інтересах киян. Тому злагодженість дій чиновників і депутатів стане перевіркою на те, чи є вони прибічниками ленінського шляху розвитку, чи європейського.

Пропоную замінити названі іменем вождя Жовтневої революції чотири вулиці, відповідно:

  • в Дарницькому районі, мр-н Бортничі – на вул. сотника Аверкія Гончаренко (український військовик, командир українських частин у бою під Крутами);
  • в Солом’янському районі, мр-н Жуляни – на вул. отамана Зеленого (Данило Терпило - український революціонер, повстанський отаман. На чолі Дніпровської повстанської дивізії у 1918 році звільняв Київ від більшовиків);
  • в Деснянському районі, с. Троєщина – на вул. козака Степана Щербака (козак 4-ї Київської дивізії Армії УНР, герой другого Зимового походу. Степан Щербак на пропозицію більшовицького комісара перейти на службу більшовикам відповів від імені всіх козаків відмовою. Розстріляний 22 листопада 1921 р. у м. Базар. Реабілітований 27 квітня 1998 р.);
  • в Святошинському районі – на вул. Олекси Алмазіва (український військовий і громадський діяч, генерал-хорунжий Армії Української Народної Республіки).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.