Захоплення Лук'янівського ринку відбили професійні антирейдери

26 березня 2012, 09:48
Власник сторінки
Журналист, студент, общественный деятель.
0
658

Сьогодні на світанку близько сотні невідомих на чолі з новоявленим директором ринку, зламаши ворота, увірвалися на територію Лук’янівського ринку.

Рейдери побили підприємців, які чергували вночі, та виштовхали їх з ринку. Як провідомив заступник голови правління ВГО «Коаліція Учасників Помаранчевоі Революціі» (КУПР) Вадим Лісовий, п’ятеро людей отримали травми. 

Зайшовши на ринок, рейдери забарикадувалися там усім, чим могли – прилавками, столами, іншим майном підприємців. Відеокамери, через які велася онлайн-трансляція з території ринку і прилеглої до нього, бойовики відразу зірвали і знищили.
На допомогу захисникам ринку прийшли громадські активісти представники ГО «Одне питання», які чергували вночі разом з підприємцями.

 Та Невдовзі прибули близько двадцяти активістів ВГО «КУПР» відразу кинулися на створені рейдерами барикади. На нижніх воротах їх зустріли сльозогінним газом та струменями порошку з вогнегасників. Активісти КУПРу змушені були відступити і перейти до воріт з боку вул. Артема. Їм вдалося розібрати барикаду і зайти на територію. Тим часом зібралися й долучилися до звільнення торговельних рядів від рейдерів інші працівники ринку. Рейдери зустріли активістів шаленим опором – весь товар, який залишався на прилавках і в кіосках, перетворився на зброю – рейдери жбурляли овочі, фрукти, посуд, електроприлади в підприємців. Проте перевага була на боці захисників ринку. Збагнувши це, загарбники кинулися тікати. Вони виламали дверті та металопластикові вікна у кафе і через нього вибралися назовні. Там їх чекало п’ять чи шість автобусів, на яких вони поспішили забратися з місця подій.

Внаслідок рейдерської атакти 26 березня кілька працівників ринку госпіталізовано, одному з постраждалих вибили око. Довелося звертатися по медичну допомогу і рейдерам. Активісти викликали міліцію, швидку допомогу і пресу. Проте міліціонери поводилися мляво, втручатися у бійку не поспішали. 

ЯК повідомляє прес-служба ВГО «КУПР», підприємці повернулися до своїх робочих місць На цей момент ситуація на Лук’янівці спокійна, неподалік ринку стоять два автобуси з «Беркутом», якого викликали захисники Лук’янівського ринку.

Дивіться відео по темі на сайті ВГО «КУПР» за посиланням: http://kupr.org.ua/index.php?id=240

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.