Кремль розсекретив формулу українського сиру

28 березня 2012, 13:36
Власник сторінки
0
375

Голова Роспотребстандарту Оніщенко заявив, що склад українського сиру не відповідає російським нормам. Зокрема, у його складі відсутні: керченська протока, завод "Антонова" та ГТС.

Голова Роспотребстандарту Оніщенко заявив, що склад українського сиру не відповідає  російським нормам. Зокрема, у його  складі відсутні:  керченська протока, літакобудівний завод "Антонова" та  українська ГТС разом з п'ятьма газосховищами.

Цей анекдот чи не найкраще ілюструє усю абсурдність ситуації навколо заборони ввезення в Росію українського сиру.

На сьогодні під  заборону на експорт сиру підпало 7 українських підприємств.  Заводи практично зупинено, а працівників відправили у неоплачувані відпустки.  А це приблизно 5 тисяч українців.  Зупинка сироварень автоматично вдарила по найменш незахищених українцях – селянах.  Для яких здача молока була практично  єдиним джерелом доходу. Сьогодні закупівельна ціна впала в два рази:  з 3 гривень до 1,5.

Для українського бюджету щомісячна втрата віт цієї торгівельної війни складає 4 мільйони гривень  щомісяця, оскільки 60% продукції заводів експортували свою продукцію саме в Росію.

Уже сьогодні на територiї Росiї припинено реалiзацiю 32 тонн сиру, а понад 120 тонн українського сиру затримано на кордонi i не допущено до РФ.

Парадокс заклечається ще й у тому, що практично усі  ці підприємства були проінспектовані та допущені Роспотребнаглядом до експорту сиру декілька років тому. Й у них є відповідні сертифікати.

Тому стає цілком зрозуміло – російська заборона, це черговий шантаж Кремля, із яким українські чиновники до цього часу не можуть або не хочуть  нічого зробити. Російська сторона навіть відмовилася вести перемовини  з українським  міністром аграрної політики Присяжнюком, який був змушений поневірятися по  коридорах російських органах влади й в решті решт зустрівся  ледь не із секретаркою того ж таки Оніщенка.

Але незважаючи ні на що – Росія продовжує штампувати образи ворогів для свого внутрішнього ринку. І цей ряд,  крім вакхабітів, боржомі, мандарин, бандерівців,   естонських шпротів, молдавських і грузинських  вин, потрапив і український сир.

А про ефективність роботи Онищенка щодо захисту прав споживача можна судити лише із однієї цифри: щорічно від отруєння неякісним алкоголем в Росії помирає 40 тисяч мешканців.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.